Eğitim Öğretim Görevlisi Nedir, Kime Denir? Öğretim Görevlisi Ne İş Yapar?

Öğretim Görevlisi Nedir, Kime Denir? Öğretim Görevlisi Ne İş Yapar?

13.03.2022 - 04:44 | Son Güncellenme:

Günümüzde meslek seçimlerinde tüm meslekler ile ilgili bilgi sahibi olmak gerekir. Özellikle akademik kariyer yapmak isteyen kişiler de Öğretim Görevlisi olmanın koşullarını merak ediyorlar. Öğretim görevlisi nedir, kime denir? Öğretim görevlisi ne iş yapar tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Öğretim Görevlisi Nedir, Kime Denir Öğretim Görevlisi Ne İş Yapar


Öğretim görevlisi, özel uzmanlığı gerektiren ve bu konularda ders veren yükseköğretim kurumlarında yetkilendirilen kişilerdir. Öğretim görevlisi olmak için başarılı bir eğitim hayatı gerçekleşmesi gerekir.

Öğretim Görevlisi Nedir?

Öğretim görevlisi, yükseköğretim kurumlarında kendi alanında lisans düzeyinde ders vermekle sorumlu olan kişilerdir. Burada uzmanlık alanında öğretim ve araştırma görevlileri olabiliyor. Özellikle de lisans eğitiminin tamamlanmasının ardından ALES sınavına girilir. Sınavda başarı sağlayan kişiler üniversitelerin sözlü mülakatlarına girerler. Belli adımların ardından öğretim görevlisi de olunabilir.

Öğretim Görevlisi Kime Denir?

Yükseköğretim kurumlarında alanında uzman olarak ders veren profesör, doktor ve doçent gibi kişilere öğretim üyesi denilmektedir. Alınan tüm bu unvanlar yüksek düzeye doğru da çıkmaktadır. Üniversitelerin ilgili bölümlerinde ders veren bu öğretim görevlileri Öğr. Gör. olarak kısaltma ile yazılır.

Öğretim Görevlisi Ne İş Yapar?

Öğretim görevlileri sorumluluğunu üstlendikleri dersleri hazırlayarak öğretim materyallerinin etkili kullanılmasını sağlarlar. Mesleki gelişimi sürdürmenin yanı sıra makale ve bilimsel yayınları da hazırlarlar. Öğretim görevlileri bulundukları fakültelerde öğrenci ödevleri, denemeleri ve sınavları da hazırlarlar. Öğrenci ilerlemesini yakından takip eden öğretim görevlileri bu kapsamda öğrencilerin performansları ile ilgili geri bildirimleri de hazırlarlar.