Eğitim Öğretmenin Kimyası Projesi

Öğretmenin Kimyası Projesi

23.12.2013 - 09:58 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı, Dow Türkiye ile ÖRAV, liselerde kimya dersi ve bilimine ilginin artırılması amacıyla proje başlattı.

Öğretmenin Kimyası Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı, Dow Türkiye ile Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), liselerde kimya dersi ve bilimine ilginin artırılması amacıyla Öğretmenin Kimyası Projesi başlattı.

Haberin Devamı

Projenin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan ÖRAV Kurucu Genel Müdürü Kayhan Karlı, kimya dersinin temel bilimin önemli bir alanı olduğunu söyledi.

Karlı, temel bilimlerin öğrencilere sevdirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Üniversiteye giriş sınavlarında son iki yılda matematik ve fen alanlarında tercih yapacak öğrenci sayısı, mevcut kontenjandan daha az. Temel bilimler alanında yüksek öğretim yapacak öğrencileri hızla kaybetmekteyiz" diye konuştu.

Ekonomik performans ile eğitim sisteminin performansı arasında birebir pozitif bir ilişki olduğunu aktaran Karlı, çocukların dünya ile rekabet eden bir eğitim sisteminden mezun olması gerektiğini kaydetti.

Öğrencileri en çok etkileyenin öğretmen olduğuna değinen Karlı, öğrencilere öğrenme yoldaşlığı yapmak gerektiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Karlı, tek tip eğitimin ötesinde yaratıcı zihinler için yaratıcı ortamlar yaratmak gerektiğine işaret ederek, vakıf olarak şu ana kadar 100 bin öğretmene mesleki gelişim programları sunduklarını söyledi.

"Kimya dersi erken sevdirilmeli"

Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu da dünya ile rekabet gücünün, bilimden, teknolojiden, insan gücünden geçtiğini ifade etti.

Geçmişe bakıldığında Türkiye'nin fen bilimleri alanında çok parlak bir performans göstermediğini anlatan Necipoğlu, "Üniversitelerde fen bilimlerini seçen öğrenci sayısı giderek azalıyor" dedi.

Kimya dersinin "zor, hiyerarşik, sıkıcı ve bunaltıcı" olarak bilindiğini dile getiren Necipoğlu, bu zor ve karmaşık yapının aşılabileceğini, dersin heyecanlı ve zevkli hale getirilebileceğini kaydetti.

Necipoğlu, "Öğrencinin kimya dersini lisede erken sevmesini sağlamamız lazım ki kimyada çözümcü ve araştırmacı sayısı artsın.Türkiye bir rekabet avantajı kazansın" diye konuştu.

Proje kapsamında, yaklaşık 100 kimya öğretmeniyle kimya ve kimya eğitimi alanındaki yenilikler, uygulamalı atölye çalışması gibi konularda bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılacak.