Eğitim Öğretmenlere atama müjdesi

Öğretmenlere atama müjdesi

06.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılına yönelik alınan kararlara dair açıklamalarda bulundu.

Öğretmenlere atama müjdesi

Atama bekleyen öğretmenlere müjde de veren Bakan Tekin, takvimin ekim ayının sonunda açıklanacağını söyledi. Öğretmen ihtiyacına ilişkin net bir rakam vermenin doğru olmadığını, yaklaşık 68 bin öğretmen açığı olduğunu ancak ihtiyaç rakamının güncellendiğini belirten Tekin, 68 bin öğretmen ihtiyacıyla ilgili bir süreç başlatmak istediklerini, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da destek olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile öğretmen ihtiyacı rakamı konusunda konuştuklarını belirten Tekin, “Sayı söyleyemem ama şunu söyleyebilirim bahar yarıyılının başında yeni atanan bir grup öğretmen arkadaşımızla eğitim öğretim sürecine başlayacağız. Bunun anlamı şudur; ekim sonu itibarıyla branş bazlı olarak kaç kişi alınacağını ilan edip, şubat ayı yani bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni öğretmen arkadaşlarımızı ailemize dahil etmiş olmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Yabancı dil eğitimi, özel eğitim, sınıf, okul öncesi öğretmenlikleri ile imam hatip okullarında meslek dersi öğretmenliği gibi alanların temininde güçlük yaşadıklarına değinen Tekin, atamalarda bu alanlara daha fazla kontenjan ayrılacağının sinyalini verdi.

Haberin Devamı

21 milyon öğrenci var

MEB’e bağlı okullarda yaklaşık 21 milyon öğrenci ile 1 milyon 159 bin 124 öğretmen bulunduğunu kaydeden Bakan Tekin, yeni yıl için alınan kararlarla ilgili şu bilgileri verdi:

- Obeziteyle mücadele kapsamında sabah ders başlamadan önce, öğrencilere 15-20 dakika fiziksel aktivite yaptırılması planlanıyor. Okul bahçelerinde geleneksel oyunların oynanması için hazırlıklar yapıldı.

- Velilerin, okul müdürü ve öğretmenlerle görüşmelerinde randevu sistemine geçilmesi kararlaştırıldı.

- Öğrencilerin cep telefonlarıyla sınıflara girmeleri yasaklandı. Öğretmenlerden de sınıflarda cep telefonu kullanmaması istendi.

Bağış zorunluluğu yok

Okullarda, kayıt ücreti ve bağış zorunluluğu olmadığını kaydeden Bakan Tekin, konuşmasında Milliyet’in de gündeme taşıdığı açık liselere de değindi. Kayıt oranlarındaki büyüklüğün şaşırtıcı olduğunu dile getiren Tekin, örgün eğitimdeki çocukların açık liseye gitmemeleri yönünde çalışma yaptıklarını, açık lisede okuyanların merdiven altı, denetimsiz, izinsiz kurslara devam ettikleri yönünde bilgi edindiklerini, izinsiz kurslarla ilgili İçişleri Bakanlığı ile istişare halinde olduklarını açıkladı.

Önlük hediye edilecek

Öğrencilere disiplin anlamında rol model olmaları için öğretmenlere önlük giymelerini tavsiye ettiklerini hatırlatan Tekin, Öğretmenler Günü’nde kendilerine önlük hediye etmek istediklerini, üniversitelerin moda tasarım bölümlerine önlük tasarlattıklarını söyledi. Bakan Tekin, “24 Kasım’da da arkadaşlarımız önlük giyerlerse mutlu olacağız. Şu an zorunlu değil” dedi.