Eğitim Okullar ne zaman tatil olacak-8 Haziran tatil mi?

Okullar ne zaman tatil olacak-8 Haziran tatil mi?

03.06.2015 - 18:09 | Son Güncellenme:

Okulların kapanmasına çok az zaman kaldı. 7 Haziran'da yapılacak olan seçimler nedeniyle okulların erken kapanacağı konuşuluyordu. Peki okullar ne zaman tatil olacak? 8 Haziran'da okullar tatil mi? İşte tüm sorularınızın yanıtı..

Okullar ne zaman tatil olacak-8 Haziran tatil mi

8 Haziran pazartesi günü okullar tatil mi sorusunun yanıtını merak edilen veliler ve öğrencilerin gözü kulağı gün boyu MEB'teydi.

Haberin Devamı

7 Haziran pazar günü yapılacak olan 2015 Genel Seçimleri'nin ertesi günü olan 8 Haziran pazartesi günü okullar tatil olacak. Hem okulların seçim merkezi olarak kullanılması hem de sandıklarda öğretmenlerin görevli olması nedeniyle okullar tatil edildiği duyruldu.

YÖK ÜNİVERSİTELERİ TATİL ETTİ

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), 7 Haziran milletvekili seçimlerinde, öğrencilerin memleketlerinde oy kullanabilmelerine olanak sağlamak için, 5-9 Haziran'da üniversitelerin tatil edilmesine karar verildi.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar imzasıyla üniversite rektörlüklerine gönderilen yazıda, "öğrencilerin kendi memleketlerinde anayasal ve demokratik seçime katılma haklarını kullanabilmeleri için 5-9 Haziran 2015 günlerine ders veya sınav konulmaması, konulmuşsa sınav takviminin buna göre değiştirilmesi" istendi.

Haberin Devamı

YÖK'ün bu kararı, özellikle öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda aldığı öğrenildi.

Okulların ne zaman tatil olacağı ile ilgili farklı iddialar yapılırken; Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı konuya açıklık getirdi. Seçimler nedeniyle okulların kapanacağı tarihi değiştirmediklerini belirtti.
7 Haziran'daki seçim dolayısıyla okulların bir hafta erken kapanacağı iddialarının bulunduğunu belirten Avcı, "Okullar normal ilan ettiğimiz takvim doğrultusunda 12 Haziran'da tatil olacak.
Öyle bir şey yapılsa seçim için özel bir planlama yapıldı gibi dedikodular olur. Sanki biz kimin nasıl oy kullanacağını biliyoruz da velileri ona göre yönlendiriyormuşuz gibi. Bunu bile söyleyenler çıkabilir. Onun için biz hiç takvimimizi bozmuyoruz" diye konuştu.
2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ
1. Dönem: 15 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayacak 23 Ocak 2015'te sona erecek
Yarıyıl (Sömestr tatili): 23 Ocak-9 Şubat 2015
2. Dönem: 9 Şubat 2015 Pazartesi başlayacak ve 12 Haziran 2015 günü sona erecek