Eğitim Okulların açılması öğrencileri sevindirdi

Okulların açılması öğrencileri sevindirdi

13.10.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yüz yüze eğitime geçiş planlamasının ikinci aşamasında ilkokul 2, 3, 4. sınıflar, 8. ve 12. sınıflar, lise hazırlık sınıfı öğrencileri ile özel gereksinimli öğrenciler dün yüz yüze eğitime başladı. Köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyelerinde de derslerin tamamı yüz yüze eğitim yoluyla işlenmeye başlandı. 

Okulların açılması öğrencileri sevindirdi

 

İstanbul’da bulunan Mecidiyeköy Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin ilk gün heyecanına tanık olduk.

Haberin Devamı

Uzaktan eğitimin verimli geçmediğini belirten öğrenciler, yüz yüze eğitime başladıkları için mutlu olduklarını söylediler.

Öğrenciler arasında önlemlere dikkat edenler çoğunluktaydı ancak aylardır görmedikleri arkadaşlarına sarılarak sosyal mesafe kuralını ilk günden ihmal edenler de vardı. Yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerin görüşleri şöyle:

‘Uzaktan verimsizdi’

Ece Çelen: Yüz yüze eğitim iyi ki başladı. Aylardır açılmasını istiyordum. Online eğitimlere en fazla 9 kişi katılıyordu. Tedirgin değilim. Zaten herkes dışarıda, sınıf arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Bari eğitimden geri kalmayalım.

Erdem Özgür: Pandemi döneminde uzaktan eğitim verimli değildi. Yok yazılmamak için hocalarımıza ayıp olmasın diye katılıyordum. Yüz yüze eğitimin verimli olacağını düşünüyorum. Maske, mesafeye herkes uyarsa bir sıkıntı olmaz.

Haberin Devamı

Hasan Ömer Demirkaya: Uzaktan eğitim idare eder seviyedeydi. Yüz yüze eğitimin daha verimli olacağını düşünüyorum. Pandemi nedeniyle biraz tehlikesi var. Ama herkes dikkat ederse korkulacak bir şey yok. Kurallara uymayanlar elbet olacaktır.

Rabia Yerli: Uzaktan eğitim hiç verimli değildi. O yüzden iyi ki okullar açıldı. Koronavirüsle ilgili biraz tedirginiz. Ama bize söylenen kurallara uyacağız.

Naz Erder: Uzaktan eğitim verimli olmadı. EBA’da yapılan hiç verimli değildi, öğretmenlerimizin yaptığı dersler ise orta seviyedeydi. Yüz yüze eğitim iyi. İnşallah virüs kapmayız.

Eren Şenler: Uzaktan eğitimde derslere çok nadir girdim. Evde kendi kendime çalışıyordum. Ayrıca ev ortamı çok sıkıcıydı. Okulların başlaması daha iyi oldu.

Pelin Bardakçı: Bence iyi oldu. Ev ortamında dersler verimli olmuyor. Ders çalışılan odada yatak olunca insanın uykusu geliyor. Burada derse daha çok odaklanıyoruz.