Eğitim Okulların ÖZEL günleri

Okulların ÖZEL günleri

28.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Okulların ÖZEL günleri

Okulların ÖZEL günleri


Okullar, bölgelerindeki geleneksel yemekleri geleceğe taşıyor


       Hemen her okulun geleneksel olarak düzenlediği yemek günleri bulunuyor. Tarihi okullar bulundukları bölgenin geleneksel yemeklerini seçerken, daha yeni okullar geleneksel yiyeceklerini yöneticilerin damak zevkine göre belirliyor.
       Okulların, özellikle mezunların biraraya gelmesi amacıyla düzenledikleri geleneksel günler o gün sunulan yiyeceklerin ismiyle anılıyor. Vefa Lisesi'nin geleneksel boza günü, Alman Lisesi'nin sosis günü, İtalyan Lisesi'nin pizza günü, Şanlıurfa Fırat Lisesi'nin çiğ köfte günü bunlardan yanlızca birkaçı.
       Okulların gözde yemeği ise pilav. Pek çok okulun geleneksel pilav günü bulunuyor. Geleneksel günlerde tüm mezunlar biraraya gelerek hasret gideriyor. Geleneksel günlerde okullar bağış yoluyla kendilerine kaynak da sağlıyor.
       Galatasaray pilav gününde mezunlara plaket verilirken, bu gün mezunlar için büyük önem taşıyor. Kabataş Lisesi'de pilavı tercih eden okullardan. Kabataş Lisesi'nin pilav gününde okul için önemli kaynak da toplanıyor. Saint Benoit Fransız okulu olmasına rağmen etli pilav günü düzenliyor. Alman Lisesi'nin sosis günü ise Alman Konsolosluğunun açtığı sefaret bahçesinde kutlanıyor ve 25 yıllık mezunlar bu günde plaket alıyor.
       Şişli Terakki Lisesi mezun ve öğrencileri geleneksel Talaş Böreği günü kutluyorlar. Selçuk Kız Meslek Lisesi aşureyi tercih ederken, İtalyan Lisesi pizza günü düzenliyor. Kültür Lisesi mezunlarının özel günü ise "Makarna günü." Tarhan Lisesi, mezuniyet törenlerini döner ile kutlarken, Oğuz Kaan Lisesi de pilavı tercih ediyor.
       Şanlıurfa Fırat Lisesi'nin bahar balosunun ayrılmaz parçası ise çiğ köfte ve içli köfte. Daha pek çok okulun geleneksel yemek günleri bulunuyor. Mantı günü, kaymak günü, yöreye özgü yemeklerin ismini taşıyan günler okullar için artık gelenek haline geldi.



Yazarlar