Eğitim Oracle Nedir, Ne İçin Kullanılır? Oracle Nerelerde Kullanılır?

Oracle Nedir, Ne İçin Kullanılır? Oracle Nerelerde Kullanılır?

31.03.2021 - 02:32 | Son Güncellenme:

Hayatımızın her alanında bize yardımcı olan bilgisayar teknolojisi sayesinde eski dönemlerde yaşanılan birçok karmaşa ve kargaşanın önüne geçilebilmektedir. Özellikle kişisel bilgilerimizin bilgisayar teknolojisine entegre edilmesi ile birçok iş ve işlemleri kısa zamanda halletmemiz mümkündür. Kişisel verilerimiz bilgisayar teknolojisi ile nasıl harmanlanmıştır? Bu sorunun en büyük cevaplarından birisi “Oracle” kelimesidir. Peki, Oracle nedir, ne için kullanılır? Oracle nerelerde kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Oracle Nedir, Ne İçin Kullanılır Oracle Nerelerde Kullanılır


Günümüzde iş veya günlük yaşamımız her alanında işleri yürütme şeklimiz eskiye oranla çok daha çabuk ve kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Hastalanıp hastaneye gittiğimizde, bir işlem için bankaya uğradığımızda ya da herhangi bir kamu kurumunda işlerimiz olduğunda, bu sorunlar çok daha çabuk bir şekilde halledilebilmektedir. Bunun en büyük nedenlerinden birisi kişisel veya kompleks bilgilerin bilgisayar sistemlerinde hazır bir şekilde depolanmasıdır. Bu veri depoları sayesinde dilediğimiz işlemi bilgisayarlar aracılığıyla istediğimiz anda gerçekleştirebilmekteyiz. İşte bu veri depolarına olanak sağlayan ilk etmen Oracle’dır.

Oracle Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Oracle 1977 yılında ABD’nin Kaliforniya eyaletinde kurulmuş bir yazılım şirketidir. Oracle ilişkisel veri tabanı yönetim sistemidir. Yani bir veri tabanı yazılım programı olarak ta adlandırılabilir. Oracle kompleks ve çok miktardaki verilerin güvenli bir ortamda korunabildiği, bilgilerin parça halinde değil bir bütün şeklinde tutulduğu, hızlı bir şekilde birden çok kullanıcının istenilen bilgiye erişimini sağlayabildiği veri tabanı yazılım programıdır. Oracle veri tabanı sayesinde milyonlarca veri tek bir depoda toplanabilir ve istenildiği zaman buradan erişim sağlanabilir.

Oracle Nerelerde Kullanılır?

Dünya çapında yaklaşık 150 ülkede faaliyet gösteren oracle bu özelliğiyle bilgilerin toplandığı bir kaleye benzetilebilir. Özellikle bu sistem kurumsal şirketler ve pek çok devlet kurumları tarafından tercih edilmektedir. Bunun en büyük nedeni ise kurum ve şirketlerin milyonlarca hatta milyarlarca veriyi depolaması gerektiğidir. Bu gereklilik nedeniyle veri tabanına ihtiyaç duyulmuştur. İşte oracle tam da bu ihtiyacı giderecek köklü bir veri tabanı sistemidir. Büyük kurumsal şirketler, hastaneler, bankalar, devlet kurum ve kuruluşları ile okullarda bile bu sistem kullanılabilir.