EğitimÖrgün Üniversite Nedir? Örgün Üniversite Okurken Açıköğretim Okunur Mu?

Örgün Üniversite Nedir? Örgün Üniversite Okurken Açıköğretim Okunur Mu?

22.03.2021 - 21:46 | Son Güncellenme:

Üniversite birçok gencin hayalini süsleyen ve istediği mesleği en ince ayrıntısına kadar öğrenip, işini yapabilmesi için gerekli olan yollardan biridir. Üniversite eğitimi hem açık öğretim olarak hem de örgün eğitim olarak alınabilmektedir. Örgün Üniversite nedir? Örgün üniversite okurken açık öğretim okunur mu? İşte üniversitelerdeki açık öğretim ve örgün öğretim ile ilgili detaylar.

Örgün Üniversite Nedir Örgün Üniversite Okurken Açıköğretim Okunur Mu


Üniversitelerde birçok bölüm bulunuyor. Hem devlet üniversiteleri hem de özel üniversiteler ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim veriliyor. Açık öğretim olarak bilinen ve örgün öğretim olarak bilinen iki farklı eğitim türleri bulunur. İki eğitim ile ilgili farklar ve detaylar bu yazımızda bulunuyor.

Örgün Üniversite Nedir?

Örgün üniversite bilinen şekilde üniversiteye her öğrencinin gitmesi ve her dersi ders saatinde, diğer öğrenciler ile beraber, aynı alanda alabilmesidir. Örgün üniversite eğitiminde öğrenciler derse katılmak zorundadırlar. Birebir dersin anlatıcısı olan kişi ile ve diğer öğrenciler ile ilişki kurulabilmektedir.

Örgün Üniversite Okurken Açıköğretim Okunur mu?

Örgün öğretimden farklı olarak açık öğretim fakültesi de bulunur. Üniversite bölümler inin bazıları uzaktan eğitimle birlikte, devam zorunluluğu olmadan ve yer, zaman belirsiz şekilde verilen eğitimdir. Örgün eğitim okunurken açık öğretimde okunabilir.