Eğitim Osmanlı İmparatorluğu'nda Millet Sistemi Nedir? Kim Tarafından Kurulmuştur?

Osmanlı İmparatorluğu'nda Millet Sistemi Nedir? Kim Tarafından Kurulmuştur?

15.03.2021 - 16:37 | Son Güncellenme:

Osmanlı İmparatorluğu dünya üzerindeki en büyük imparatorluklardan biri olmuştur. 622 yıl kadar ayakta kalan bir imparatorluğun ayakta kalmasını sağlayan bazı sistemlere sahip olan imparatorluğun en önemli sistemlerinden biri millet sistemidir. Osmanlı İmparatorluğu'nda millet sistemi nedir? Kim tarafından kurulmuştur? İşte Osmanlı devletinin 622 sene boyunca ayakta kalmasını sağlayan millet sistemi ile ilgili bilgiler.

Osmanlı İmparatorluğunda Millet Sistemi Nedir Kim Tarafından Kurulmuştur

Osmanlı İmparatorluğu en büyük imparatorluklardan birdir. Osmanlı Devletinin bu kadar büyüyüp imparatorluk seviyesine gelmesini ve 622 sene kadar ayakta kalabilmesini sağlayan bazı politikalar bulunuyor. Uygulanan doğru ve sistemli politikalar ile bu kadar büyüyüp neredeyse tüm dünyaya hükmeden bu imparatorluk millet sistemini de uygulamıştır.

Osmanlı İmparatorluğu'nda Millet Sistemi Nedir?

Osmanlı İmparatorluğunda insanların sınıflandırılmasında bazı hususlara dikkat edilmiştir. Bu hususlardan biri de din üzerinden yapılan sınıflandırmadır. Buna göre Osmanlı imparatorluğundaki milletler;

Haberin Devamı

Yahudi milleti

Rum milleti

Ermeni milleti olarak ayrılmış ve her millet kendi inanç sistemine göre yönetilmiştir. İnanç sistemine göre yönetilen milletler inançlarını yaşamakta hür oldukları için memnun olmaktaydılar.

Kim Tarafından Kurulmuştur?

16. yüzyılda Osmanlı devletinin büyümesiyle birlikte millet sistemi o dönemki söz sahipleri tarafından hayata geçirilmiştir.