Eğitim ÖSYM, tüm hazırlıklarını yaptı

ÖSYM, tüm hazırlıklarını yaptı

25.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, hafta sonu üç oturum halinde uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sağlıklı ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için gereken tüm önlemleri aldıklarını söyledi.

ÖSYM, tüm hazırlıklarını yaptı

MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ Aygün, şu bilgileri verdi: YKS kapsamında 26 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’te yapılacak 1. oturum Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) 2 milyon 592 bin 579 aday katılacak. 27 Haziran Pazar günü saat 10.15’te yapılacak 2. oturum Alan Yeterlilik Testleri’nde (AYT) 1 milyon 781 bin 760 aday yer alacak. Aynı gün saat 15.45’te gerçekleşecek 3. oturum Yabancı Dil Testi’ne (YDT) ise 130 bin 522 aday katılacak. Sınavlarda üç oturumda 727 bin 820 kişi görev alacak. YKS, KKTC Lefkoşa dahil olmak üzere 200 sınav merkezinde uygulanacak.

Haberin Devamı

Nüfus müdürlükleri açık

Adaylara TYT’de 120 soru için 135; AYT’de 160 soru için 180; YDT’de 80 soru için 120 dakika süre verilecek.

Sınav giriş belgelerine ais.osym.gov.tr ve AİS Mobil uygulamasından erişilebilecek. Adaylar sınava gelirken sınav giriş belgeleri ile fotoğraflı nüfus cüzdanları veya T.C. kimlik kartlarını yanlarında bulundurmak zorunda. T.C. kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf, T.C. kimlik numarası bulunmayan adaylar için il/ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık tutulacak.

Sınav günleri toplu taşıma araçlarının yeterli sayıda hizmet vermeleri, sınav binalarının olduğu bölgelere daha sık seferler düzenlenmesi belediyeler tarafından sağlanacak.

Sınav binaları sınavdan önce detaylı olarak temizlenecek ve dezenfekte edilecek.

Haberin Devamı

Sınav binalarının bahçelerine adaylar ve görevliler dışında hiç kimse alınmayacak.

Sınava giriş çıkışlarda adayların sosyal mesafeyi korumaları için görevliler tarafından yönlendirme yapılacak.

Bina girişinde dezenfektan uygulanacak; maske ve el dezenfektanı dağıtılacak. Adaylar kendi maskeleri, siperlikleri ve dezenfektanlarıyla sınava girebilecekler.

Maskeler çıkarılabilecek

Sınav görevlileri lateks eldiven kullanacak.

Adaylar sınav salonlarına geçip sıralarına oturduktan sonra sınav süresince maskelerini çıkarabilecek. Ancak sınav görevlileri maskeleri çıkarmayacak.

Sınav saatinden en az 1 saat 15 dakika önce sınav binasında hazır olunması gerekiyor.