Eğitim Paydaları Eşit Olan Kesirleri Sıralama Örnekleri Nelerdir?

Paydaları Eşit Olan Kesirleri Sıralama Örnekleri Nelerdir?

30.10.2021 - 01:34 | Son Güncellenme:

Matematikte pay ve payda üzerinden yapılan kesirler en önemli çalışmalar içerisinde yer alır. Özellikle birçok farklı problemde karşılaşılan terimler içerisinde öne çıkar. Hatta günlük yaşamda da çok fazla kullanıldığını ifade etmek mümkündür. Peki paydaları eşit olan kesirleri sıralama örnekleri nelerdir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Paydaları Eşit Olan Kesirleri Sıralama Örnekleri Nelerdir

Pay ve paydaları üzerinden kesirlerin eşit olması ile beraber belli bir sıralama ön plana çıkar. Bu sıralama küçükten büyüğe doğru ya da büyükten küçüğe doğru gerçekleşebilmektedir. Özellikle paydaları eşit olan kesirleri sıralama söz konusu olduğunda, bu konuda örneklendirme yapmak konuyu daha iyi anlama imkanı tanır.

Paydaları Eşit Olan Kesirleri Sıralama Örnekleri Nelerdir?

Paydaları eşit olan kesirleri sıralama örnekleri açısında birçok farklı işlem oluşturmak mümkün. Burada önemli olan payda bölümündeki rakamın değişmeden sabit kalmasıdır. Böylece kesirler üzerinden küçükten büyüğe ya da büyükten küçüğe doğru sıralama yapma imkanı elde edilir. Bu konuda şu şekilde bir örnek vermek mümkün;

1/5 < 2/5 < 3/5 < 4/5 < 5/5

Yukarıda verilen örneklere bakıldığı vakit, küçükten büyüğe doğru sıralama yapıldığı anlaşılır. Payda sabit olduğu sürece pay büyüdükçe kesir de buna bağlı olarak rakamsal açıdan büyür. Bu şekilde birçok farklı örnek üzerinden işlem yapma imkanı bulunmaktadır.

Paydaları Eşit Olan Kesirleri Sıralama Örnekleri

Küçükten büyüğe doğru ya da büyükten küçüğe doğru kesirler sıralama gerçekleştirir. Bu doğrultuda paydaları eşit olan kesirleri üzerinden farklı biçimlerde örnekler yapmak mümkün.

6/2 > 5/2 > 4/2 > 3/2

Bu defa yukarıda görüldüğü gibi büyükten küçüğe doğru sıralama gerçekleştirilmiş oldu. Yani payda sabit kaldığı sürece, bu defa paydaları küçüldüğü için miktarda otomatik olarak küçülür.

Paydaları Eşit Olan Kesirleri Sıralama Örnekleri Önemi Nedir?

Özellikle matematik üzerinden işlem yaparken günümüzde kesirler yoğun olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda öğrencilerin matematiği öğrenmesi ve parçaları anlayabilmesi noktasında önemli bir yer taşımaktadır. Bu sebepten dolayı pay ile beraber paydaları eşit olan kesirleri üzerinden sıralama örnekleri yapılır. Böylece matematik işlemlerini çok daha iyi bir şekilde anlama imkanı elde edilir.