Eğitim Pazı Kemiği Nerededir? Kaval Kemiği Ağrısı Neden Olur?

Pazı Kemiği Nerededir? Kaval Kemiği Ağrısı Neden Olur?

19.08.2021 - 16:53 | Son Güncellenme:

İnsanlar günlük hayatta yaptıkları işlerden dolayı hareket kabiliyetleri azalmaktadır. Bu durumun sonucunda da vücudun bazı bölgelerinde birtakım sıkıntılar meydana gelmektedir. Kas ve eklemler hareket ettikleri sürece güçlü ve sağlam olarak kalmaktadırlar. Hareketsiz bir yaşam sürmek ya da egzersiz yapmamak iskelet sistemini olumsuz etkilemektedir. Bu durumdan en çok pazı ve kaval kemikleri etkilenmektedir. Peki, pazı kemiği nerededir? Kaval kemiği ağrısı neden olur tüm detayları ile derledik.

Pazı Kemiği Nerededir Kaval Kemiği Ağrısı Neden Olur

İskelet sistemini meydana getiren kas ve kemiklerin sağlıklı olması insanların günlük hayatlarını daha konforlu bir şekilde devam ettirmektedir. Bu nedenle hareketli bir yaşam sürmeye özen gösterilmelidir.

Pazı Kemiği Nerededir?

Pazı kemiği kol bölgesinin omuz ile dirsek arasında kalan bölümü arasında bulunan ve şişkin olan bir kas grubu olmaktadır. Kol kısmının omuz başından dirseğe kadar olan kısmındaki tek olan ve uzun kemik pazı kemiği olarak adlandırılmaktadır. İnsan vücudunun omuz kısmının başından başlanarak parmak uçlarına kadar uzanan bir bölümünü kapsamaktadır.

Kaval Kemiği Ağrısı Neden Olur?

Kaval kemiği ağrısı bacakta bulunan kas ve kemik dokusunun çok fazla harekete maruz kalması sonucu bu bölgelerin kasılmasıyla meydana gelmektedir. Bu bölgedeki ağrı alt bacaktaki kas ve kemikler üzerinde oluşan baskıdan dolayı olmaktadır. Fazla hareket etmeyen kişilerde bu ağrılar olabiliyorken bir spor ya da egzersiz sonucu oluşan baskılardan dolayı da kaval kemiğinde ağrılar olmaktadır. Ayak tabanı düz olan insanlarda, askeri personeller gibi yoğun eğitime tabi tutulmuş kişilerde ve sert yüzeylerde yürüyüş yapan kişilerde kaval kemiği ağrıları görülmektedir.