Eğitim Peridot Taşı Nedir? Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir?

Peridot Taşı Nedir? Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir?

07.01.2022 - 16:44 | Son Güncellenme:

Peridot taşı, dünyada bilinen en eski mücevher taşlarından biridir. Mısır kökeni ile bağlantısı bulunduğu düşünülen peridot taşı, Kızıldeniz’de ilk olarak ortaya çıkmıştır. Sizler için peridot taşı nedir, faydaları ve özellikleri hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Peridot Taşı Nedir Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir

Olivin ailesinden gelen peridot taşının kendine özel bir rengi bulunmaktadır, sıklıkla zümrüt ile karşılaştırılmaktadır.

Haberin Devamı

 Peridot Taşı Nedir?

 Peridot taşı oldukça canlı ve parlak bir yapıya sahiptir. Sıklıkla yeşil renklerde bulunur. Mineral taşlarından biridir. Kendi özgü bir yapısı vardır rengi tamamen kimyasal özelliklerinden kaynaklı yeşildir. Peridot taşı yeşil, soluk yeşil ve koyu yeşile kadar birçok farklı yeşil tonuna sahiptir.

 Ağustos ayında doğan kişilerin doğum taşıdır. Güç ve denge taşıdır. Zihin ile tamamen uyumlu olarak çalışan bir taştır. Bedeni dinlendirir, kişiye huzur verir. Sağlık açısından kişilerin kendini daha iyi hissetmesine fayda sağlar. Yaratıcılığı çoğaltır, ruh halini dengeler.

 Peridot Taşı Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?

 Peridot taşı, ten temasıyla kullanılan özel bir taş türüdür. Sıklıkla yüzük, kolye ve küpe gibi aksesuarlar için tercih edilir. Antik çağdan beri gelen ve son derece ünlü olan bu taş zümrüt yerine de kullanılan bir taş türüdür. Kendine ait özel mistik özelliklere sahiptir. Peridot taşı faydaları ise şu şekildedir

Haberin Devamı

Zindelik verir, enerjiyi arttırır ve kişinin gücünü çoğaltır.

Sakinleştirici özelliği bulunur, kişilerin daha mutlu ve sıcak hissetmesine yardımcı olur.

Kaygı azaltıcı özelliği bulunur.

Olumsuz duyguları azaltır.

Kişilerin düşüncelerine netlik kazandırır.

Vücuda faydalıdır özellikle akciğer, göğüs, bağırsak ve dalak hastalıklarına karşı iyi gelir.

 Peridot taşı halk arasında şefkat taşı olarak da bilinmektedir. Sağlık için birçok şifalandırıcı özelliği bulunan peridot taşı, birçok inanışta barış taşı olarak anılır. Kişileri dengelemesi ve daha iyi hissettirmesi ile ünlüdür.