Eğitim Peşi Sıra Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Peşisıra Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

Peşi Sıra Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Peşisıra Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

19.05.2021 - 03:26 | Son Güncellenme:

Türkçede birçok farklı kelime arka arkaya gelir. Ancak bunların bir bütün olarak mı yoksa ayrı şekilde mi yazılacağı merak edilen konulardan biridir. Peki peşi sıra nasıl yazılır? TDK'ya göre peşi sıra kelimesinin doğru yazılışı nedir? İşte bu konuda merak edilenler.

Peşi Sıra Nasıl Yazılır Tdkya Göre Peşisıra Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir

Türkçede doğru yazılışı açısından en merak edilen kelimelerden biri olarak peşi sıra öne çıkıyor. Özellikle yazım yanlışı yapmamak için ayrı mı yoksa bitişik mi yazılacak internet üzerinden araştırılmaktadır.

Peşi Sıra Nasıl Yazılır?

Peşi sıra kelime grubu bir durumun arka arkaya yapılması şeklinde ifade edilebilir. Bu kelime grubu hem insanlar için hem de birçok farklı eşya ya da durum ve olay adına kullanılabilmektedir.

Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman ise peşi sıra ayrı şekilde yazılmaktadır. Eğer bu kelime grubu bitişik olarak yazılır ise yazım hatası oluşur. Türkçe içerisinde ayrı yazılması gereken ve bu şekilde belli bir anlama sahip olan kelime grupları arasında yer alıyor. Birleşik yazılımı dil bilgisi açısından hatalı olacağı için, ayrı biçimde tek başına veya cümle içerisinde kullanılmalıdır.