Eğitim Planlama Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Planlama Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

14.06.2021 - 04:45 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta pek sık karşılaşılan bir sözcüktür planlama sözcüğü. Hükümetin açıklanan ekonomik planlarını televizyon haberlerinde dinlerken, çocuğun haftalık ders planına göz atarken, o yılın tatil planını yaparken hep kullanılan bir sözcüktür "planlama" sözcüğü. Plan ve planlama kapsamlı kavramlardır. İşte planlama sözcüğü hakkında ayrıntıları sizler için derledik.

Planlama Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek

Fransızcadan Türkçeye geçmiş bir sözcük olan "planlama" sözcüğü ayrıca çok çeşitli alanlarda terim olarak da karşımıza çıkmaktadır.

Planlama Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Planlama sözcüğünün manasını, planlama sözcüğünün ne anlama geldiğini öğrenmek için araştırma yapılacağı zaman ilk bakılması gereken kaynak Türk Dil Kurumu sözlüğüdür. TDK sözlüğüne bakıldığında "planlama" sözcüğünün açıklaması olarak şu bilgiler yer almaktadır:

Haberin Devamı

Planlamak işi

Niyet, maksat, düşünce

Plan yapma eylemi

Yönetim tarafından, ulaşılacak amaçları saptayan, ziraat, ulaşım, sanayi ve benzer kesimlerdeki artış ölçüsünü tespit eden ayrıca uygulanması lüzumlu çareleri önceden gösteren; ekonomik sosyal programın, belli süreler için hazırlanması işi

Bir işin yahut eserin vücuda getirilmesi için uyulması tasarlanan düzen

Şehrin, yapının, bir makinenin çeşitli bölümlerini gösteren çizim.