Eğitim Pomodoro Tekniği Nedir? Pomodoro Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar?

Pomodoro Tekniği Nedir? Pomodoro Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar?

15.03.2021 - 06:20 | Son Güncellenme:

Modern dünya içerisinde oldukça yoğun günler geçiriyoruz. Her dakika bizim için büyük önem taşıyor. Böyle bir durumda, zaman yönetimi en önemli konular arasında yer alıyor. Zamanı doğru şekilde yönetmek adına çeşitli yöntemler bulunuyor. Öne çıkan yöntemlerden biri ise Pomodoro tekniği. Pomodoro tekniği nedir ve nasıl yapılır sizler için derledik.

Pomodoro Tekniği Nedir Pomodoro Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar

Pomodoro tekniği, 1980'lerin sonunda ortaya çıkmış olan bir zaman yönetimi tekniğidir. Zamanı 25 dakikalık aralıklara ayıran bu teknik sayesinde planlamış olduğunuz işleri kolaylıkla halledebilirsiniz. Pomodoro tekniği, başarıyı yakalamanızda yardımcı olmaktadır.

Pomodoro Tekniği Nasıl Uygulanır?

Pomodoro tekniğini uygulamak için öncelikle yapılacaklar listesi oluşturmalı ve bir alarma sahip olmalısınız. Cep telefonlarımızda bulunan alarm yeterli olacaktır. Ardından, saatimizi 25 dakika sonrasına kurmamız gerekiyor.

Alarm çalana kadar, sadece bir işe odaklanacağız. Alarm çaldığında, tamamlamış olduğumuz görevi kağıda işaretlememiz gerekiyor. Alarm çalınca 5 dakikalık bir ara veriyoruz. Sonra saatimiz 25 dakika sonrasında tekrar kuruyoruz. Bu şekilde dört pomodoro yaptıktan sonra 15 ila 30 dakika arasında uzun bir ara veriyoruz.

Pomodoro Tekniği Ne İşe Yarar?

Pomodoro tekniği, yapmakta zorlanmış olduğunuz görevlere odaklanabilmenizde size yardımcı olur. Pomodoro tekniği sayesinde ders çalışmak ya da sunuma hazırlanmak gibi oldukça sıkıcı olan görevleri bile başarılı şekilde odaklanarak tamamlayabilirsiniz.

Yazarlar