Eğitim Prc Ne Demek, Türkçesi Nedir? Made İn Prc Nedir, Neresidir?

Prc Ne Demek, Türkçesi Nedir? Made İn Prc Nedir, Neresidir?

02.12.2021 - 15:34 | Son Güncellenme:

PRC herhangi bir ürünün nerede ve hangi ülkede üretildiğini gösteren bir kısaltmadır. Özellikle LED ampullerin altında, üstünde veya kutusunda görülmesi mümkündür. Bunun yanı sıra PRC'nin ne olduğu hakkında pek çok bilgi merak edilir. Bu bakımdan PRC hakkında birçok bilgiye sahip olabilir ve günlük hayatta kolaylıkla kullanabilirsiniz. Sizin için PRC ne demek, Türkçesi nedir? Made in PRC nedir, neresidir tüm detayları ile derledik.

Prc Ne Demek, Türkçesi Nedir Made İn Prc Nedir, Neresidir

Günlük hayatta aldığımız ampuller gibi pek çok malzemenin üzerinde ''Made in PRC'' yazmaktadır. Açılımı People’s Reblic of Cpuhina olan PRC ürünün Çin'e ait olduğunu göstermektedir. Çin malının kalitesiz olduğu algısının değişmesi için yapılmıştır.

Haberin Devamı

 PRC Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 Çin dünyanın pek çok ülkesine ihracat yapan ülkelerden biridir. Bu anlamda Türkiye'ye de Çin'den birçok ithal ürün gelmektedir. Uzun yıllar Çin'den gelen ürünler ucuz ve kalitesiz görüldüğü için insanlar arasında Çin'den gelen ürünlerin kalitesiz olduğu algısı ortaya çıkmıştır.

 Bu nedenle Made in Çin yazısı yerine Made in PRC ifadesi yer almaktadır. PRC ifadesinin açılımı People’s Reblic of Cpuhina olup Türkçe'si Çin Halk Cumhuriyeti'dir.

 Made in PRC Nedir, Neresidir?

 Ürünlerin üzerinde veya kutularında yazan Made in PRC yazısı o ürünün Çin malı olduğunu ve Çin'de üretildiğini göstermektedir.