Eğitim Projeksiyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Projeksiyon Ne İşe Yarar?

Projeksiyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Projeksiyon Ne İşe Yarar?

14.06.2021 - 03:55 | Son Güncellenme:

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte günlük hayatta insanların işini kolaylaştıran ürün yelpazesi genişlemektedir. Bu ürünler eğitim, sanat ve çalışma sektörü gibi pek çok yerde kullanılmaktadır. Projeksiyon kavramı da çeşitli alanlarda özellikle sunum yaparken kullanılan bir ürün olarak bu anlamda ele alınması gereken bir kelime olmaktadır. Peki, projeksiyon nedir? TDK sözlük anlamı ne demek olmaktadır? Projeksiyon ne işe yaramaktadır? İşte, Projeksiyon kelimesi hakkında bilinmesi gereken detaylar.

Projeksiyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Projeksiyon Ne İşe Yarar

Projeksiyon kelimesi, Fransızca kökenli bir kelime olarak Türkçeye yerleşen kelimelerden biri olmaktadır. Projeksiyon bir yansıtma cihazı olarak bilinmektedir.

Projeksiyon Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Projeksiyon kelimesi, LCD şeklinde olan bir görüntünün projektör ışığı ile bir perde üzerine yansıtılarak görsellik elde etme tekniğine verilen isim olmaktadır. Projeksiyonlar, brifinglerde, sunumlarda ve toplantılarda etkili olarak kullanılan anlatım öğelerinden bir tanesi olmaktadır.

Türk Dil Kurumuna göre projeksiyon kelimesi, bir belgenin ışık kaynağından gelen ışınlarla bir perde üzerine görüntüsünün yansıtılması olarak açıklanmaktadır.

Projeksiyon Ne İşe Yarar?

Projeksiyon görsel bir bilgi verme işine yarayan iletişim biçimleri arasında bulunmaktadır.