Eğitim Rafting Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Rafting Yapmak Ne Demek?

Rafting Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Rafting Yapmak Ne Demek?

10.07.2021 - 05:17 | Son Güncellenme:

Ekstrem sporlardan biri olan rafting, ilk kez 1900'lü yılların başında, Amerika'da yapılmaya başlamıştır. Raft, İngilizcede sal ve tekne anlamına gelir. Takım sporu olan rafting en az 4 en fazla 12 kişilik takımlarla yapılır. Raftingde amaç, salı devirmeden kayalıkların arasından geçmektir. Rafting ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Rafting yapmak ne demek? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Rafting Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Rafting Yapmak Ne Demek

Ülkemizde de rafting sporuna büyük ilgi duyulmaktadır. Başta Dalaman, Zamanti ve Çoruh Nehri olmak üzere birçok yerde rafting yapılabilir.

Rafting Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Rafting, nehirlerde, genellikle sal ile kürek çekilerek yapılan bir spor dalıdır. Bu spor dalında zorluk dereceleri 1'den 6'ya kadar numaralandırılmıştır. Neoplem adı verilen özel koruyucu elbiselerle yapılan rafting sporunda gözlük, yelek, kask ve kurtarma ipi koruyucu ekipmanlar kullanılır.

Rafting Yapmak Ne Demek?

İngilizce ''Go Rafting'' kelimesinin Türkçe karşılığı rafting yapmaktır. Bir takım sporu olan rafting, güce ve hıza dayalı bir nehir sporudur. Sal, dışında kanolarla da yapılabilen rafting, hem ülkemizde hem de dünya genelinde en popüler nehir sporlarından biridir.