Eğitim Remastered Ne Demek? Remastered Ve Remake Arasındaki Farklar Nelerdir?

Remastered Ne Demek? Remastered Ve Remake Arasındaki Farklar Nelerdir?

24.03.2021 - 01:47 | Son Güncellenme:

Günümüzde birçok İngilizce sözcük belli başlı sektörlerde terim anlamıyla kullanılıyor. Müzik kanallarında, dergilerde ve sosyal medyada sıklıkla karşımıza çıkan ''remastered'' kelimesi de bu terimlerden biri. Sözlük anlamı ''yeniden düzenlemek'' ve ''gözden geçirmek'' olan remastered, müzik ve oyun sektöründe kullanılmaktadır. Remastered ne demek ve Remake arasındaki farklar nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Remastered Ne Demek Remastered Ve Remake Arasındaki Farklar Nelerdir

Remake kelimesinin sözlük anlamı ise yeniden yapmaktır. Bu işte profesyonel olan kişilere ise remaker denir. 

Haberin Devamı

 Remastered Ne Demek? 

 Remastered, bir şarkının yeniden düzenlenmesi ve düzenlendikten sonra piyasaya sürülmesi demektir. Örneğin bir şarkının ilk kaydında baslar ön plandayken, düzenlemeden sonra bateri ya da solo gitar daha fazla ön plana çıkarılabilir. 

 Stüdyo ortamında gerçekleştirilen bu düzenlemelerin tamamı remaster adıyla bilinir. Remastered de yeniden düzenlenen şarkılar için kullanılan bir terimdir. 

 Remastered ve Remake Arasındaki Farklar Nelerdir? 

 Remake sözcüğü bir şarkının tamamen yenilenmesi ya da başka enstrümanlarla tekrar çalınması demektir. Örneğin cover'ı yapılmış tüm şarkılar remake olarak nitelendirilir. Remastered ise bir şarkıdaki küçük düzenlemelere verilen isimdir. 

 Remake, bütünüyle değiştirmek anlamına gelirken remastered küçük düzenlemeler anlamına gelir.