Eğitim Şantiye Nedir, Özellikleri Nelerdir? Şantiye Kurulumu Aşamaları Nelerdir?

Şantiye Nedir, Özellikleri Nelerdir? Şantiye Kurulumu Aşamaları Nelerdir?

02.09.2021 - 16:22 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta karşımıza çıkan sözcükler, dilimizde var olabileceği gibi başka bir dilden de geçmiş olabilir. Dilimize sonradan geçmiş ya da yabancı kökenli kelimelere karşı daha sık araştırma yapılmaktadır. Şantiye sözcüğü de dilimize başka bir dilden uyarlanmıştır. Şantiye nedir? Özellikleri nelerdir? Şantiye kurulum aşamaları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Şantiye Nedir, Özellikleri Nelerdir Şantiye Kurulumu Aşamaları Nelerdir

Şantiye, aslında Fransızca kökenli chantier kelimesinden gelmektedir. Kelime dilimize uyarlanmıştır. Şantiye sözcüğü genelde inşaat alanlarında sık duyulan bir kelimedir. Bu yüzden inşaat alanıyla ilgilenen kişilerin şantiye sözcüğü hakkında bilgi sahibi olması gerekir.

Haberin Devamı

 Şantiye Nedir?

 Şantiye, bir yapının hazırlandığı, inşa edildiği alanın adıdır. Bir diğer tanımı ise yapı alet ve gereçlerinin yıkılı olduğu yerdir.

 Şantiye Özellikleri Nelerdir?

 Bir şantiyenin en önemli özelliği yasalara ve kurallara uygunluk sağlamasıdır. İnşaat alanına olabildiğince yakın olmalıdır. İşlevsel ve kullanışlı olmalıdır. Haberleşme alt yapısına sahip olmalıdır.

 Şantiye Kurulum Aşamaları Nelerdir?

 Şantiye kurulum aşamaları ilk olarak yeterli bir alan sağlanmalıdır. Daha sonra dış çevreye zarar vermemek için mobilizasyon sağlanmalıdır ve malzemeler en son yerleştirilmelidir.