Eğitim Satrançta At Nasıl Gider? Satrançta At Neden L Şeklinde Gider?

Satrançta At Nasıl Gider? Satrançta At Neden L Şeklinde Gider?

11.04.2021 - 04:29 | Son Güncellenme:

Satranç oyununa yeni başlayanların merak ettiği satrançta at nasıl gider sorusunun yanıtı olan L şeklinde hareket ettirilmesinin nedenini ve satranç oyununda kuralların nasıl belirlendiği hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Satrançta At Nasıl Gider Satrançta At Neden L Şeklinde Gider


Satranç oyununda at hangi renkte nasıl gider sorusunun yanıtını öğrenerek satranç oyununda hamleleri geliştirerek rakiplere karşı galibiyet sağlamak mümkün olmaktadır.

Satrançta At Nasıl Gider?

Satrançta at L şeklinde ilerletilerek hamle yapılmasını sağlayan bir taş olarak yer almaktadır. Satrançta at ile hamle yapılmak istediğinde öne ileri ve geri ve yan tarafa L şeklinde ilerletilerek hamle yapılmaktadır. Satranç oynamaya yeni başlayanların öncelikle at ile yapılan hamleleri iyi öğrenerek kendilerini geliştirmeleri mümkün olmaktadır. Satrançta at kendi bulunduğu karenin zıt rengine ilerleyerek hamle yapılmasını sağlamaktadır. L şeklinde ilerlerken taşların üzerinden atlamak ve son karede bulunan taşı almak amacıyla kullanılmaktadır.

Satrançta At Neden L Şeklinde Gider?

Satranç oyununda iki adet beyaz iki adet siyah at bulunur. Toplamda 4 adet at bulunan satranç oyununda at kenarlarda bulunan kalenin yanına yerleştirilmektedir. At iki kare düz ve sağa ya da sola bir kare daha giderek hamlesini tamamlanmaktadır. İleri şekilde oynadığında ileri iki kare ve yan oynanır. Geri şekilde oynadığında ise geri iki kare ve yan olmak üzere hamlesini tamamlamaktadır.

Satrançta at taşının en önemli özelliklerinden biri diğer taşların üzerinden atlayarak hamleyi tamamlayabilmesi olmaktadır. Tıpkı gerçek at gibi diğer taşlardan atlayarak ilerlemek mümkün olmaktadır. At ileri hareket edildiği karede rakip oyuncunun taşı var ise o taşı yer eğer kendi renginde taş bulunursa o hamleyi yapmamaktadır. At üzerinden atladığı taşları yiyemez. Son olarak ilerlediği karede bir taş var ise onu alır. At eğer siyah kare üzerinde bulunuyor ise hareketini beyaz karede beyaz karede bulunuyor ise hareketini siyah karede tamamlamaktadır.

At taşının L şeklinde hareket etmesi ve diğer taşların üzerinden atlayarak kareye ulaşması satranç oyununda birçok hareket ile yöntem uygulanmasını sağlamak için oluşturulmaktadır.
Satrançta at taşının L şeklinde ilerlemesi ileri geri ve yan tarafa hamle yapmayı kolaylaştırmaktadır. Böylelikle oyun daha sistemli ilerlerken de birçok hamleyi mümkün kılmaktadır.