Eğitim Sera Nasıl Yapılır? Evde Hobi Bahçesi Seralar Nasıl Kurulur?

Sera Nasıl Yapılır? Evde Hobi Bahçesi Seralar Nasıl Kurulur?

05.06.2021 - 21:51 | Son Güncellenme:

Kendi seranızın olmasını hayal ediyor ama bunun mümkün olamadığını düşünüyorsanız çok hoşunuza gidecek olan mini seralar dikkatinizi çekebilir. Mini seralar, olumsuz hava şartlarını ve böcekleri dışarıda tutarken, diğer yandan da yeterli miktarda güneş ışını ve nemin içeri girmesini sağlar. Sera nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar.

Sera Nasıl Yapılır Evde Hobi Bahçesi Seralar Nasıl Kurulur

Herkes kendi küçük bahçesinde ya da serasında domates, biber, marul gibi besinler yetiştirmek ister. Küçük alanları mini bir sera haline getirerek kendi besinlerinizi doğal bir şekilde üretebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Sera Nasıl Yapılır? 

 Ülkemizde pek çok sera çeşidi bulunuyor. Kendi alanınıza ve yetiştirmek istediğiniz ürün çeşidine göre farklı büyüklüklerde seralar oluşturabilirsiniz. Sera ve hobi bahçesi yapımı günümüzde kolaylaşmıştır. Mini seraların pek çok çeşidi vardır. Kullanım amacına göre, kendi besinlerinizi üretmek için kendi seranızı oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda en önemlisi de mini seranız için nasıl bir alanınız varsa ona göre bir plan yapmanız gerekir. Daha sonra da ihtiyaçlarınızı karşılayacak size uygun olan mini bir sera seçerek pratik bir şekilde kurulum yapabilirsiniz.

 Evde Hobi Bahçesi Seralar Nasıl Kurulur?

 Evde hobi bahçesi ve sera kurmak aslında çok zor değildir. Bahçe ile uğraşmayı seven herkes bir sera sahibi olmak ister. Bu sayede yıl boyunca hiç ara vermeden sebze ve meyve üretimine devam edebilir ve dilediğiniz bilgileri olumsuz hava şartlarına rağmen yetiştirebilirsiniz. 

Haberin Devamı

 Ahşap mini seralarda polikarbon camlı bitkilerini uygun sıcaklıkta tutmak için gerekli olan çoklu panelleri içinde bulundurur. Bu tarz mini seraların diğer avantajı ise, bitkilere kolay ulaşabilmektir. Ahşap sera tercih ederken bazı ağaçların faydalı olduğunu unutmamanız gerekir. Okaliptüs ağaçları, böceklere ve küflere karşı oldukça dayanıklı bir malzemedir. Bu özellikleri ile sera yapmak için de oldukça uygun bir malzemedir.