Eğitim Sevgi İzi Nedir, Nerede Yaptırılır? Sevgi İzi Başvurusu Nereye Yapılır?

Sevgi İzi Nedir, Nerede Yaptırılır? Sevgi İzi Başvurusu Nereye Yapılır?

14.03.2021 - 19:09 | Son Güncellenme:

“Sevgi izi” son günlerde oldukça sık duyulan bir kelimedir. Özellikle televizyon programlarında rastladığınız bu kavram oldukça faydalı bir koruma projedir. Televizyonda yayınlanan bir programın sunucusu olan Müge ANLI’nın başlattığı bu proje ülkemizde oldukça ses getirmiştir. Sevgi izi nedir, nerede yaptırılır? Sevgi izi başvurusu nereye yapılır? Tüm detayları ile derledik.

Sevgi İzi Nedir, Nerede Yaptırılır Sevgi İzi Başvurusu Nereye Yapılır

İnsanlık tarihi boyunca fiziki ve ruhsal rahatsızlığı olan bireyler her zaman var olmuştur. Bu bireyler özel gereksinimi olan kişi olarak adlandırılmaktadır. Rahatsızlığı olan bireylerin bazıları dışarıdan bir yardım alarak hayatlarını devam ettirebilmektedir.

Sevgi İzi Nedir, Nerede Yaptırılır?

Sevgi izi, özel gereksinimi olan bireylerin kaydının tutulduğu, güvenliklerinin sağlandığı bir projedir. Özel gereksinimi olan bireylerin vücutlarına dövme olarak yazılan bu rakamlara sevgi izi denilmektedir.

Her özel gereksinimi olan birey farklı bir sayı verilerek sisteme kaydedilir. Bu bireyler üzerlerinde kimlik taşımasalar bile, kaybolduklarında ya da yardıma ihtiyaç duyduklarında bileklerinde bulunan bu numaralardan tespit edilir. Daha sonra yetkililere bildirilerek ailelerine ulaşılır. Sistem üzerinden yapılan başvuru sonucu kişiye verilen bu numara herhangi bir dövmecide sol bilek üzerine yaptırılabilir.

Sevgi İzi Başvurusu Nereye Yapılır?

Sevgi izi için gerekli olan numara internet üzerinden başvuru formunun doldurulması ile elde edilir. Herhangi biri tarafından bu başvuru yapılabilir. Başvuru yapan kişi www.benibuldular.com adresinde bulunan forma telefon numarasını ve adres bilgilerini kaydederek sevgi izi numarasına ulaşabilir.