Eğitim Seyis Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Seyis Ne İş Yapar?

Seyis Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Seyis Ne İş Yapar?

10.07.2021 - 04:02 | Son Güncellenme:

Arapça kökenli bir sözcük olan seyis sözcüğü, Osmanlı Devleti'nin kuruluş döneminden bu yana kullanılmaktadır. Seyis kelimesi ''sais'' kökünden türetilmiştir. Sais, yardımcı ve danışman anlamına gelirken seyis, at bakıcısı demektir. Atları beslemek ve yarışa hazırlamak, seyislerin görevleri arasında yer alır. Seyis ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Seyis ne iş yapar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Seyis Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Seyis Ne İş Yapar

Geçmiş yıllarda atların beslendiği yerlere tavla denirdi. Bu kelimeden türetilmiş olan tavlacı ile seyis sözcüğü eş anlamlıdır. Bu iki kelime cümle içerisinde birbirinin yerine kullanılabilir.

Seyis Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Seyis kelimesinin sözlük anlamı bakıcı ve yardımcıdır. 17. yüzyıldan itibaren bu sözcük, sadece at bakıcısı anlamında kullanılmaya başlanmıştır.

Seyis Ne İş Yapar?

Seyisler, atların sağlığın ve beslenmesinden sorumludur. Çoğunlukla at çiftliklerinde kalan seyisler, atların doğru ve sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlar. Atları tımar eder ve günlük egzersizlerini yaptırır. Atların hastalandığına dair semptomlar ortaya çıkarsa veteriner çağırır. At çiftliklerinde kullanılan malzemeleri temin etmek de seyislerin görevleri arasında yer alır.