Eğitim Sinema Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sinema Hakkında Genel Kültür Bilgileri...

Sinema Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sinema Hakkında Genel Kültür Bilgileri...

09.12.2021 - 17:16 | Son Güncellenme:

Günümüzde büyük bir kitlenin sinema seyretmeyi sevdiği bilinmektedir. Sinema hem bir yer adı hem de yapılan işin tanımı olarak kullanılabilir. Gelişmiş teknoloji ile daha iyi bir seviyeye gelen sinema hakkında birçok bilgi bulunmaktadır. Sinema nedir, özellikleri nelerdir? Sinema hakkında genel kültür bilgileri nelerdir detayları ile derledik.

Sinema Nedir, Özellikleri Nelerdir Sinema Hakkında Genel Kültür Bilgileri...

Oldukça farklı türlerde çekilen sinemanın geçmişte olduğu gibi günümüzde ve gelecekte de önemli bir sektör olarak dikkat çekmesi muhtemeldir.

Haberin Devamı

 Sinema Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sinema Hakkında Genel Kültür Bilgileri

 Sinema, belirli teknikler kullanılarak ses ve görüntü alınarak ışık yardımıyla bir konuyu beyaz perdeye yansıtma anlamı taşır. Ayrıca sinemanın bir sanat olduğu ve bu sanat dalının yapımıyla uğraşan bir endüstri kolu bulunmaktadır.

 Sinema, oldukça çok sevilen önemli bir aktivitedir. Sinema dünyası içerisinde geniş bir kitle çalışmaktadır. Bu durum sinemanın ne kadar büyük bir sektör olduğunu göstermektedir. Sinema dünyası yıllar geçtikçe gelişerek devam etmiştir. 

 1926 yılına gelindiğinde ise sesli sinema ortaya çıkmıştır. Sesli sinemanın ortaya çıkışı sinema dünyası adına büyük bir gelişme olmuştur. 

 İlk sesli film Amerikan filim şirketi Warner j Bros tarafından yapılmıştır. Filmin ismi ise Don Juan'dır. Ancak bu filmde sadece müzik bulunmaktaydı. 1927 yılında ise Caz Şarkıcısı adlı film hem sözlü hem de sözlü bir film olarak ortaya çıktı. Tabi bu durum sessiz sinemaya alışkın olan kişilerin hayatında önemli bir dönüm noktası olacaktı.