25.05.2021 - 01:42 | Son Güncellenme:
Sistem yazılımı, elektronik cihazlarda da yer alınabilecek, özellikle bilgisayarda yer alan bir bilgisayar yazılımı olarak bilinir. Bu şekilde tasarlanmıştır ve aynı bu şekilde kullanılmaya devam edilen bir sistemdir. Uygulama yazılımı ise bundan daha farklı bir durum olarak bilinir.
Sistem Yazılımı Nedir?
Bir diğer adı işletim sistemi olarak bilinen sistem yazılımı, akıllı telefon ya da bilgisayar açıldıktan itibaren kapanana kadar kullanılan, tüm donanım ve olan diğer yazılımların yönetiminde yarar sağlayan en önemli ve en temel yazılım olarak bilinir. Bunun yanı sıra uygulama yazılımı da vardır. İkisinin işlev gördüğü şeyler farklıdır ve önem arz ettiği yerler farklıdır.
Uygulama Yazılımı İle Arasındaki Fark Nedir?
Hem sistem yazılımı hem de uygulama yazılımı bilgisayar içerisinde yer alan yazılım tipleri olarak bilinir. Bunların arasındaki en önemli fark ise uygulama yazılımı ara yüz sayesinde kullanıcı olan kişi ile iletişime geçer. Sistem yazılımda ise bu durum farklıdır. Makine kodları aracılığı ile birlikte bilgisayarda var olan donanımlar ile iletişim halinde olur.
Bilgisayarın çeşitli ve farklı işlerde kullanım kolaylığı sağlayan, belli olan bir bilgisayarın mimarisinin gelişmesi için çalışma yapan ve buna aracılık eden bir sistem olarak bilinir. Bu uygulamalar yalnızca bilgisayarın anlam vermesi ile oluşur. Yazılımda ise uygulama ile birlikte diğer bileşenlerin de kapsadığı bilinir. Bilgisayar ile etkileşim halinde olunduğu zaman fiziksel şekilde olmayan her bir durum için bir uygulama olarak tanımlanır.