Eğitim Sjw Nedir, Açılımı Ne Demek? Sjw Kimlere Denir, Türkçesi Nedir?

Sjw Nedir, Açılımı Ne Demek? Sjw Kimlere Denir, Türkçesi Nedir?

23.07.2022 - 14:30 | Son Güncellenme:

Toplu yaşamanın temel kriteri karşılıklı saygı ve hoşgörü ortamına bağlıdır. Demokrasi ve adalet konuları diğer bireylerin yaşama hakkına olan saygının dolaylı uzantısıdır demek yanlış olmaz. Sosyal ve hukuk devletleri yasalar, kurumlar, kuruluşlarla toplumsal düzeni korumayı hedefler. Tarihsel süreçte toplumsal düzenin korunmasını kendine görev edinmiş guruplara şahit olunmuştur. İngilizce kısaltması SJW olan Toplumsal Adalet Savaşçıları bu guruplardan birisidir.

Sjw Nedir, Açılımı Ne Demek Sjw Kimlere Denir, Türkçesi Nedir

 SJW Nedir, Açılımı Ne Demek?

Haberin Devamı

 İngilizce olan Social Justice Warrior “SJW Nedir, Açılımı Ne Demek?” sorusunun cevabıdır. Türkçeye “Toplumsal Adalet Savaşçıları” olarak çevirmek mümkündür. Son günlerde sıkça karşılaştığımız bu kısaltma aslında 2010 yılının başlarında ortaya çıkmıştır. Güçsüz olanların güçlü olanlar tarafından ezilmesini engellemek ideolojisini savunan SJW, kısa sürede yayılarak adından bahsettirmiştir.

 SJW Kimlere Denir, Türkçesi Nedir?

 Batılı ülkelerde ortaya çıkan düşünce yapısı bazı çevrelerde destek bazı çevrelerdeyse eleştiri almaktadır. Yorumların iki zıt uçta olması ile “SJW Kimlere Denir, Türkçesi Nedir?” sorusu merak edilir hale gelmiştir. SJW Türkçeye çevirisi “Toplumsal Adalet Savaşçıları” şeklindedir. Toplumdaki farklı kimliklerin korunması, farklı kimliklere karşı cezaların farklı düzenlenmesi vb. düşünceleri savunan SJW, destek bulmasının yanında tehlikeli olarak da nitelendirilmektedir.