Eğitim Sömestr (Yarıyıl) tatili ne zaman başlıyor?

Sömestr (Yarıyıl) tatili ne zaman başlıyor?

04.01.2016 - 18:26 | Son Güncellenme:

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği "Sömestr tatili ne zaman?" sorusunun cevabı belli oldu. Bakan Avcı, öğrencilerin merakla beklediği yarıyıl tatilinin 22 Ocak'ta başlayacağını duyurdu. İşte 15 tatil ile ilgili ayrıntılar..

Sömestr (Yarıyıl) tatili ne zaman başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğrencilerin merakla beklediği ”Sömestr tatili ne zaman?” sorusunun cevabını verdi. Bakan Avcı sömestr tatilinin 22 Ocak Cuma günü başlayacağını ve 8 Şubat Pazartesi günü sona ereceğini açıkladı.

Haberin Devamı

2015-2016 yılının ilk yarısının son ders zili, 22 Ocak Cuma günü öğrenciler ve öğretmenler için çalacak.

Bir televizyon programına konuk olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın açıklamasına göre tatil 16 gün sürecek. Bakan Avcı, uzun zamandan beri konuşulan yarıyıl tatilinin 15 günden 30 güne çıkacağı ve yaz tatilinin iki buçuk aya ineceği iddialarını da yanıtladı. Bakanlık olarak böyle bir çalışmalarının olmadığını söyledi.

İKİNCİ DÖNEM 8 ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK

Bakan Avcı’nın açıklamasına göre; 2015-2016 yılının ilk yarısının son ders zili, 22 Ocak Cuma günü öğrenciler ve öğretmenler için çalacak. Yarıyıl tatili, 5 Şubat tarihinde sona erecek. 5 Şubat tarihi haftasonu tatiline denk geldiği için okullar 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

Yazarlar