Sözlük Ajan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ajan Kime Denir?

Ajan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ajan Kime Denir?

21.09.2021 - 16:28 | Son Güncellenme:

Türkçede birçok kelime başka dillerden Türkçeye geçmiştir. Yabancı dillerden Türkçeleşen kelimelerin Türkçe anlamı olup olmadığı merak edilmektedir. Ajan kelimesi de başka bir dilden Türkçeye girmiştir. Ajan nedir? Ajan kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir? Ajan kelimesi kimler için kullanılmaktadır? Ajan kime denmektedir? Sizler için ajan kelimesi ile ilgili merak edilenleri detayları ile derledik.

Ajan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Ajan Kime Denir

Ajan kelimesinin ilk anlamı casus kelimesidir.

Haberin Devamı

 Ajan TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Ajan kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında 2 anlam çıkmaktadır. Ajan kelimesi ile ilgili TDK sözlüğünün verdiği ilk karşılık casus kelimesidir. Ajan kelimesi ile ilgili TDK sözlüğünün vermiş olduğu ikinci anlam bir kimsenin, bir ortaklığın veya bir devletin bazı işlerini yapan kimse, temsilci olarak verilmiştir.

 Ajan Kime Denir?

 Ajan kelimesi casus anlamına geldiği için casusluk yapan insanlara ajan denmektedir. Ajan olan kişiler çalıştığı yere değil çalıştığı yerin düşmanı için çalışmaktadır. A takımında çalışan ajan aslında B takımına çalışmaktadır. Ajanlar milletler arasında veya güvenlik örgütlerinde kullanılabilmektedir. Şirketler birbirlerinin planlarını öğrenmek için rakip şirkette ajan gönderebilmekte ya da ajan tutabilmektedir.