Sözlük Bevl Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Bevletmek Ne Demek?

Bevl Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Bevletmek Ne Demek?

07.01.2022 - 04:56 | Son Güncellenme:

Bevl anlamı merak edilen kelimelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından bilinmesi gereken kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Bevl kelimesinin anlamını öğrenebilir ve doğru bir şekilde cümle içinde kullanabilirsiniz. Bevl ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Bevletmek ne demek tüm detaylarıyla derledik.

Bevl Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Bevletmek Ne Demek


Bevl, Arapça kökenli bir kelimedir ve dilimize Arapçadan geçmiştir. Bev kelimesinin anlamı Türkçe olarak işeme, idrar anlamlarına gelmektedir. Arapça bwl kökünden gelen bawl sözcüğünden bir alıntıdır.

Bevl Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Bevl kelimesinin TDK sözlük anlamı birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Arapça kökenli olan bevl kelimesinin anlamı idrar, işeme anlamlarında kullanılmaktadır. Kelimelerin anlamına TDK sözlükten bakmak ve bu şekilde doğru anlamlarda kullanmak gerekir. Arapça bawl kökünden gelen bevl kelimesi idrar anlamında kullanılır.

Bevletmek Ne Demek?

Bev kelimesinin anlamı idrar olduğundan bevletmek de işemek anlamına gelmektedir. Dilimizde çiş yapmak olarak da bilinen kelime işemek anlamlarında kullanılmaktadır. Eskiden günümüze birçok kişinin anlamını merak ettiği kelimeler arasında yer alan bevl idrar, işeme anlamlarına gelir.