Sözlük Bilirkişi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Bilirkişi Kime Denir?

Bilirkişi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Bilirkişi Kime Denir?

26.05.2022 - 17:10 | Son Güncellenme:

Bilirkişi, belirli bir konudan çok iyi anlayan ve bir anlaşmazlığı çözümlemek, sonuca bağlamak için kendisine başvurulan kişi anlamına gelir. Bilirkişi, dilimizde sık kullanılan bir kelimedir ve genellikle de bir konuda uzmanlaşmış olan kişileri ifade eder. Bilirkişi nedir, TDK sözlük anlamı ne demek sizler için derledik.

Bilirkişi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Bilirkişi Kime Denir

 Bilirkişi kelimesi, dilimizde çok sık kullanılan kelimeler arasında yer alır. Belli bir meslek grubunu ifade eden bu kelimenin anlamı sıkça araştırılıyor.

Haberin Devamı

 Bilirkişi Nedir?

 Bilirkişi kelimesi dilimizde sıkça karşımıza çıkan kelimeler arasında yer alıyor. Bilirkişi kelimesi, 

 hakim ya da savcıların talebi ile çalışan ve kendi uzmanlık alanına göre mahkemeye bilgi sunmakla görevli olan kişidir. Bilirkişiler, Adli Tıp Kurumu gibi kurumlarda ve pek çok kamu kurumunda görev yapabiliyor.

 Bilirkişi TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Bilirkişi dilimizde sık karşılaştığımız kelimeler arasında yer alıyor. TDK sözlüğüne göre de bilirkişi kelimesi ise şu anlama gelir

Belirli bir konudan çok iyi anlayan ve herhangi bir anlaşmazlığı çözümlemek için kendisinin bilgisine başvurulan kişi, ehlihibre, uzman, eksper, ehlivukuf

Çözümlenmesi bilimsel ya da özel bilgiye dayanan konularda düşüncesine ya da oyuna başvurulan kişi, ehlivukuf, ehlihibre şeklinde de tanımlanır.

Haberin Devamı

Bilirkişi Kime Denir?

 Bilirkişi, hakim ya da savcı tarafından görevlendirilen kişilerdir. Özel ya da teknik bir alanda uzmanlaşmış olan bilirkişiler, görüşünü sözlü ya da yazılı olarak gerekli kişilere veya mercilere sunar.