Sözlük Çözünmek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Çözünme Nasıl Olur?

Çözünmek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Çözünme Nasıl Olur?

23.10.2021 - 02:57 | Son Güncellenme:

Kimya alanında kullanılan birçok terim bulunmaktadır. Kimya alanında kullanılan terimleri kimyayla ilgisi olmayan insanlar anlayamamaktadır. Kimya alanında kullanılan kelimelerden bir tanesi de çözünme kelimesidir. Çözünmek ne demek? Çözünmek kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Çözünme nasıl olur? Sizler için çözünme kelimesinin anlamını ve nasıl oluştuğunu detayları ile derledik.

Çözünmek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Çözünme Nasıl Olur

Çözünmek kelimesinin anlamı erimek veya karışmak olarak bilinmektedir.

Çözünmek Ne Demek?

Çözünmek kelimesi kimya alanında kullanılan bir kelimedir. Çözünmek kelimesinin alamı bir maddeyi bir arada tutan güçleri yenerek başka madde ile bütünleşmesini sağlayacak kadar dağıtma işlemine denmektedir. Çözünmek kelimesinin anlamı karışmak ve erimek anlamlarına da gelmektedir.

Çözünmek TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Çözünmek kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında bir anlam ile karşılaşılmaktadır. Çözünmek kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı çözülme işine konu olmak, dağılmak, erimek olarak verilmektedir.

Çözünme Nasıl Olur?

Bir maddeyi başka bir maddenin içine atarak birbirlerine homojen şekilde karışmasını sağlamaya çözünme denir. Çözünme olayı için en iyi örnek suya şeker atılıp karıştırılmasıdır. Bir süre sonra şeker tamamen erir ve su ve şeker homojen olarak birbirlerine karışmış olur bu bir çözünme olayıdır.