Sözlük Durgun Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Durgun Görünmek Ne Demek?

Durgun Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Durgun Görünmek Ne Demek?

09.01.2022 - 03:31 | Son Güncellenme:

Durgun kelimesi dilimizde oldukça fazla kullanılmakta olan kelimelerden birisi olarak bilinmektedir. Durgun kelimesinin kullanımını duyduğunuz zaman sahip olduğu anlam ile ilgili olarak bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Durgun ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Durgun görünmek ne demek? Durgun kelimesinin anlamı ile ilgili tüm detayları derledik.

Durgun Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Durgun Görünmek Ne Demek


Durgun kelimesi, günlük konuşma dili içerisinde oldukça fazla kullanılan bir kelime olarak ifade edilebilir. Durgun kelimesi, sıfat olarak bilinen bir kelimedir. Sessiz ve sakin görünen kişilere yönelik olarak kullanılmakta olan bir kelime olarak da bilinmektedir.

Durgun Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Genel olarak haraketli ve canlı bir yapıya sahip olan kişilerin sessiz ve dingin bir görünümde bulunmaları durgun olarak ifade edilmektedir. Türk dil kurumuna göre durgun kelimesinin anlamı; sakin. Canlı olmayan, sönük, hareketsiz. Neşesiz, keyifsiz, sessiz. Şeklinde ifade edilebilir.

Durgun Görünmek Ne Demek?

Durgun görünmek, kişinin keyifsiz, sessiz ve hareketsiz bir şekilde durmasını ifade etmek için kullanılmaktadır. Genel olarak kişinin keyfinin olmadığını ifade etmek için kullanılmaktadır.