Sözlük Dürüst Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Dürüst Kime Denir?

Dürüst Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Dürüst Kime Denir?

15.09.2021 - 01:24 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta çok kullanılan ve bir kişinin en önemli olması gereken özelliklerinden sayılan dürüst kelimesi sosyal alanda birçok şekilde kullanılmaktadır. Dürüst olmak ahlaki bir hüner ve bir erdem kabul edildiği için çocukların yetiştirilmesinde bu özellik yerleştirilmeye çalışılmaktadır. Dürüst ne demektir? Türk Dil kurumuna göre dürüst kelimesinin sözlük anlamı nedir ve dürüst kime denir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Dürüst Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Dürüst Kime Denir


Dürüstlük genel ahlak kuralları açısından her insanda bulunması gereken bir davranış biçimidir.

Dürüst Ne Demektir?

Dürüst kelimesi doğruluk ile bağlantılı bir kelimedir. Dürüst bir olay veya durum karşısında açıklıkla doğru olanı ifade etmek ve bildiklerini saklamamak gerektiğinde doğruyu söylemek demektir. Dürüst olmak yalan ile bağlantılı her işten uzak kalmak ve yalan konuşmamak olarak da ifade edilmektedir.

Türk Dil Kurumuna Göre Dürüst Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil kurumuna göre dürüst kelimesi yalandan uzak ve doğru bildiğini ifade eden ve doğruluktan kaçınmayan kişi olarak kabul edilmektedir.

Dürüst Kime Denir?

Dürüst bir konuda doğru olanı hata dahi olsa yalansız şekilde ifade eden kişi demektir. Dürüst kişi doğruluktan uzaklaşmayan anlamına gelmektedir.