Sözlük Ebediyen Ne Demek? Ebediyen Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Ebediyen Ne Demek? Ebediyen Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

20.08.2022 - 03:50 | Son Güncellenme:

Türkçe dili geçmiş yıllarda pek çok kelimeyi kendi bünyesine katmıştır. Bunlardan birisi de ebediyen kelimesidir. Ebediyen kelimesi günlük hayatta çok sık kullanılan bir kelime olup sonsuzluk manasına gelmektedir. Ebediyen ne demek? Ebediyen TDK sözlük anlamı nedir? İşte, ebediyen kelimesi hakkında merak edilenler.

Ebediyen Ne Demek Ebediyen Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Kelime ilgisi olan kişiler ebediyen kelimesinin anlamını ve kökenini araştırmaktadır. Ebediyen Arapça kökenli bir kelime olup dilimizde uzun yıllardan beri bulunmaktadır.

Ebediyen Ne Demek?

Kişilerin kendisini ifade etmek için kullandığı kelimeler sayısız anlam ve ifade ile şekillenen dili zenginleştiren unsurlar olmaktadır. Bu nedenle kelimelerin anlamlarını bilmek çok önemlidir. Bu kelimelerden birisi de ebediyen kelimesidir. Ebediyen sonsuz anlamında cümle içinde kullanılmaktadır.

TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Ebediyen kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu sözlüklerinde yer almaktadır. Sizlerde kelimenin anlamını TDK'dan öğrenebilirsiniz. Türk Dil Kurumuna göre ebediyen iki farklı şekilde açıklanmaktadır. Ebediyen anlamı şu şekildedir:

- Sonsuz olarak, sonsuzluğa kadar
- Hiçbir zaman

Ebediyen kelimesi iki farklı anlam ile açıklanmaktadır. Kelimeye örnek şu şekilde verilebilir:

- Ebediyen bunu yaptığına inanamadım.
- Ebediyen gelmeyeceksin, değil mi?