Sözlük Ekose Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Ekoseli Kumaş Ne Demek?

Ekose Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Ekoseli Kumaş Ne Demek?

20.08.2021 - 11:37 | Son Güncellenme:

Daha çok giyim üzerinden ele alınan kelimeler içerisinde ekose sözcüğü gelmektedir. Aynı zamanda bu kelime ne anlama geldiği üzerinden de internette araştırılıyor. Peki, ekose ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Ekoseli kumaş ne demek tüm detayları ile derledik.

Ekose Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Ekoseli Kumaş Ne Demek

 Fransızca kökenli bir kelime olarak öne çıkan ekose sözcüğü, aynı zamanda sıfat olarak cümlelerde kullanılır. Özellikle giyim açısından önemli bir yere sahip kelime şeklinde anlatmak mümkün.

Haberin Devamı

 Ekose Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Türk Dil Kurumu açısından öne çıktığı vakit ekose kelimesi, ‘Çeşitli renk ve büyüklükteki karelerden oluşan desen ya da kumaş’ üzerinden ele alınmaktadır. Yani herhangi bir desen veya kumaş ekose, değişik renk ve büyüklüğündeki karelerin oluşumudur.

 Ekoseli Kumaş Ne Demek?

 Özellikle değişik renk ve büyüklüğe sahip olan kareler üzerinden oluşmuş kumaş ekoseli kumaş olarak bilinmektedir. Birbirinden farklı renkleri uyumlu hale gelmesi ile beraber, ekoseli kumaş üzerinden değişik giyim çeşitleri üretilir. Daha çok kadınların kullandığı bir kumaş türü olması üzerinden, aynı zamanda erkekler için de farklı giyimleri öne çıkar.