Sözlük Eleştirmek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Eleştirmek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

15.09.2021 - 02:26 | Son Güncellenme:

Eleştirmek kelimesi günlük hayatta yaygın olarak kullanılan bir kelimedir. Yapılan bir iş veya üretim sonucunda değişik yönlerden onu olumlu veya olumsuz olarak tanımlamak ve değiştirmek için yapılan düşünce ifade biçimidir. Eleştirmek ne demektir? Türk Dil kurumuna göre eleştirmek kelimesinin sözlük anlamını nedir ve nerelerde kullanıldığı hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Eleştirmek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Eleştirmek eleştiri fiilini yerine getirmek anlamına kullanılan bir kelimedir. Yapılan eleştiriyi ortaya koymayı sağlamaktadır.

Eleştirmek Ne Demektir?

Eleştirmek bir konu hakkında olumlu veya olumsuz fikir beyan etmek demektir. Eleştiriyi yapan kişi eleştirmen eleştirilen kişi ise çoğunlukla işi yapan kişi olmaktadır. Eleştiri genellikle ortaya koyulan umuma açık işler için yapılan ve sanat ile edebiyat gibi alanlarda eseri veya sanatçıyı daha iyi işler yapmaya teşvik eden bir faaliyettir.

Türk Dil Kurumuna Göre Eleştirmek Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil kurumuna göre eleştirmek bir konu hakkında olumlu veya olumsuz düşünceleri ifade etmek ve bunları ifade ederken de o işi yapan kişiyi daha ileri taşımayı amaçlamaktır. Eleştirmek bir konuda yapılan ve uzmanlık gerektiren bir fikir beyanı olarak kabul edilmektedir.