Sözlük Entp Kişiliği Nedir, Açılımı Ne Demek? Antp Kişilik Özellikleri...

Entp Kişiliği Nedir, Açılımı Ne Demek? Antp Kişilik Özellikleri...

01.07.2022 - 16:15 | Son Güncellenme:

Genellikle “muhalif” adı verilen insanlar ENTP kişilik türüne sahip olan kişilerdir. Dışa dönük, rasyonel, sezgisel ve kabul eden kelimeleri ise, bu arkadaşlar için kısaca özetlemek için de kullanılır. Kişilik tipinizi bilmek ve zamanla kendinizi keşfetmek için size yardımcı olan eğitimli bir terapistle çalışma olasılığının da kapısını açabilir. ENTP kişiliği nedir, açılımı ne demek sizler için derledik.

Entp Kişiliği Nedir, Açılımı Ne Demek Antp Kişilik Özellikleri...

 Kişisel gelişiminiz, kariyeriniz ve ilişkileriniz yaptığınız şeyleri neden yaptığınızı ve düşündüğünüz şeyleri neden derinlemesine düşündüğünüzü anlarsanız, mutlu ve başarılı olma olasılığınız da çok artar.

Haberin Devamı

 ENTP Kişiliği Nedir?

 ENTP kişiliği, zeki, yenilik arayan, yaratıcı ve ikna edici olarak bilinen dünyayla yaratıcı, entelektüel bir şekilde uyarlanabilir ve meraklı bir şekilde ilişki kurabilen dışa dönük bir kişidir.

 ENTP Açılımı Ne Demek? 

 ENTP’nin açılımı, Katharine Briggs ve Isabel Myers aracılığı ile ortaya çıkarılan on altı kişilik tipinden herhangi birini tanımlamak için kullanılan bir çeşit kısaltmadır. Dışa Dönük, Düşünen, Sezgisel ve Algılayan anlamına da gelir. 

 ANTP Kişilik Özellikleri

 Tartışmacı ve stratejik mucit şeklinde adlandırılır. Sezgisel düşünürler şeklinde bilinen ENTP'ler, soyut kavramları kavramada ve nesnelerin ve fikirlerin birbirine bağlı bulunduğu dernekleri ve çeşitli ilişkileri tanımada oldukça iyidir. Daha çok diyalektik tartışmalardan hoşlanırlar. Aynı zamanda başkaları tarafından benimsenen geleneksel görüş ve kavramların çoğuna da meydan okurlar. ANTP kişilik özellikleri, daha içe dönüktür. Bazı zamanlarda kabuğuna çekilirler. Daha çekimser davranışlar sergilerler. 

Haberin Devamı

 Tartışmayı genellikle çok severler. Haklı olup olmamaları çok umurlarında olmaz. Onlar için en önemli olan tartışmadan galip gelebilmektir. Bu özellikle de kişisel fikir ve görüşlerin daha ağır bastığı felsefi tartışmalar için de geçerlidir. Kısacası, ENTP kişiliğine sahip olan bir kimsenin inkar edemeyeceği tutarlılıkta kanıtlar sunamadığınız halde tartışmayı kaybedeceğinize kesin gözü ile bakabilirsiniz.