Sözlük Eskimo Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Eskimo Kime Denir?

Eskimo Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Eskimo Kime Denir?

28.05.2022 - 03:23 | Son Güncellenme:

Kuzey Kutup bölgesinde yaşayan insanlara Eskimo denilmektedir. Eskimolar, çekik gözleri ve kalın kürklü giysileri ile buzdan inşa ettikleri evlerde yaşamaktadırlar. Eskimolar Kuzey Kutup bölgesinin iklim özelliklerine uygun bir hayat sürerler. İmkanları kısıtlı olan Eskimolar mevsimlerin soğuk ve sert geçmesinden dolayı avcılık yaparak hayatlarını devam ettirirler. İşte, Eskimolar hakkında bilinmesi gerekenler.

Eskimo Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Eskimo Kime Denir

Eskimo Fransızca kökenli bir kavramdır. Türkçede Kuzey Kutbunda yaşayan insanları anlatmak için kullanılan bu kelime bir topluluk ismini ifade eder.

Eskimo Ne Demek?

Eskimo, Kuzey Kutup bölgesinde yaşayan ve çiğ et yiyen insanları ifade eden bir kavram olarak belirtilmektedir.

Eskimo TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Eskimo kelimesi Türk Dil Kurumu tarafından Kuzey Kutup bölgesindeki topluluklar olarak açıklanmaktadır. Başka bir anlamı da Kuzey Kutup bölgesindeki insanların oluşturduğu topluluğa Eskimo denilmektedir.

Eskimo Kime Denir?

Eskimo kavramı anlam olarak Kuzey Kutbunda kardan yaptıkları evlerde yaşayan çekik gözlü insan ırkı olarak ifade edilmektedir. İlkel koşullar altında yaşayan bu insan topluluğuna çiğ et yiyenler anlamına gelen Eskimo adı Kızılderililer tarafından verilmiştir.