Sözlük FAQ Ne Demek, Açılımı Nedir? FAQ Türkçe Anlamı Nedir?

FAQ Ne Demek, Açılımı Nedir? FAQ Türkçe Anlamı Nedir?

11.10.2021 - 01:23 | Son Güncellenme:

Sanal ortamda karşılaşılan birçok terimler ile pek aşina olamamaktayız. Bu durum web dilinin gelişmesi ve artık terimlerin sürekli bir kısaltma ile uygulanır olmasıdır. Gerek klavye kısaltmaları, gerek forum kısaltmaları, gerekse de blog kısaltmalarında yeni tabirler ile karşılaşmak mümkündür. Bunlar arasında FAQ kısaltması da bulunmaktadır. Peki, FAQ ne anlama gelmektedir? FAQ ifadesinin açılımı nedir? Türkçede FAQ ifadesi için hangi kısaltma kullanılmaktadır? İşte, FAQ kısaltmasının tanımı ve kullanıldığı yerler.

FAQ Ne Demek, Açılımı Nedir FAQ Türkçe Anlamı Nedir

 İngilizce olarak bilinen Frequently Asked Questions ifadesinin kısaltmasına FAQ ismi verilmektedir. Birçok blog ve metin yazılarında bu ifade ile karşılaşılmaktadır.

Haberin Devamı

 FAQ Ne Demek, Açılımı Nedir? 

 FAQ olarak sık sık karşılaşılan web tarifi Frequently Asked Questions ifadesinin baş harflerinden oluşan kısaltmadır.

 FAQ Türkçe anlamı nedir?

 Frequently Asked Questions yani FAQ ifadesinin karşılığı sıkça sorulan sorular demektir. Türkçe web kısaltmalarında bu ifadenin yerine SSS ifadesi kullanılmaktadır. Web içeriklerinde yer alan sayfalarda mutlaka soru bölümü ayrılmaktadır. Bu soru bölümlerine sıkça sorulan sorular şeklinde uzun olarak değil de kısaca SSS olarak ulaşılmaktadır.