Sözlük Filo Ne Demek? Filo TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Filo Ne Demek? Filo TDK Sözlük Anlamı Nedir?

17.08.2021 - 12:16 | Son Güncellenme:

Filo kelimesi İtalyanca bir kelime olup Türkçeye sonradan dahil olmuş bir kelimedir. Filo kelimesi askeri bir terim olarak kullanılmasının yanında günümüzde araç kiralama şirketlerinde bulunana araçlar içinde kullanılan bir kelimedir. Filo ne demektir? Türk Dil Kurumuna göre filo kelimesinin sözlük anlamı nedir ve günlük hayatta nasıl kullanılır detayları ile derledik.

Filo Ne Demek Filo TDK Sözlük Anlamı Nedir

 Filo kelimesi Türkçe olarak tel, dizi ve sırala şeklinde kısa olarak tercüme edilmektedir. Kısa çevirisinin yanında filo kelimesi birden fazla topluca bulunan araçlar için de kullanılmaktadır. 

Haberin Devamı

 Filo Ne Demektir? 

 Filo kelime manası olarak dizilmiş veya sıralanmış ürünler anlamına gelen bir kelimedir. Filo kelimesinin askeri bir terim olarak anlamı ise aynı hizmeti yapmak için görevlendirilen uçak veya gemilerin tümüne verilen isimdir. Türüne göre filo değişik isimler almaktadır. 

 Türk Dil Kurumuna Göre Filo Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir? 

 Türk Dil kurumuna göre filo kelimesi bir arada bulunan araçlar veya savaş gemilerinin tümü olarak kabul edilmektedir. Filo aynı tür yük taşıyan araçlar olarak da kullanılmaktadır. Filo kelimesi genel olarak ise aynı türden ve aynı amaca yönelik iş yapan araç ve gereçlerin tümünü ifade etmektedir.