Sözlük Gaming Ne Demek, Türkçesi Nedir? Gamer Kime Denir?

Gaming Ne Demek, Türkçesi Nedir? Gamer Kime Denir?

05.07.2022 - 13:33 | Son Güncellenme:

Oyun ya da oynamak anlamına gelen gaming sözcüğü, İngilizce kökenli bir kelimedir. Özellikle bilgisayarı onlar için çok fazla dile getirilen bir sözcük olduğunu söylemek mümkün. Gaming kelimesi hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik.

Gaming Ne Demek, Türkçesi Nedir Gamer Kime Denir

 İngilizce üzerinden herhangi bir oyun ya da o oyunu oynamak Gaming sözcüğü ile değerlendirilmektedir. Genel anlam hitap etmesi için ‘ing’ takısı alır. Bu sayede oynamak anlamını alır ve bu doğrultuda kullanılır.

Haberin Devamı

 Gaming Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 Türkçe karşılığı oyun veya oynamak olan Gaming sözcüğü, İngilizce üzerinden Türkçeye geçmiştir. Daha çok oynamak anlamı ile birlikte farklı oyunların oynanması biçiminde ifade edilir. Aynı zamanda bu ifade daha çok bilgisayar oyunları dahilinde ele alınır ve kullanılır.

 Gamer Kime Denir?

 Game kelimesinden türeyerek öne çıkan gamer sözcüğü, oyuncu anlamına gelir. Yani herhangi bir oyun konusunda uzman olan ya da o oyunu iyi oynayan kişi olarak öne çıkar. Daha çok bilgisayar oyunları üzerinden kullanılır ve farklı oyunlar konusunda uzman olan kişiler için değerlendirilir. Bu anlamı ile birlikte Türkçede yine kalıp şeklinde kullanılır.