Sözlük Gerçeklik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Felsefede Gerçeklik Tanımı Ve Örnekleri...

Gerçeklik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Felsefede Gerçeklik Tanımı Ve Örnekleri...

31.10.2021 - 01:26 | Son Güncellenme:

Hem günlük yaşamda hem de felsefi açıdan yaygın kullanılan kelimeler içerisinde gerçeklik sözcüğü yer almaktadır. Aynı zamanda yaşamın temelini oluşturması ile beraber ne anlam ifade etti merak edilir. Peki gerçeklik nedir, TDK sözlük anlamı nedir? Felsefede gerçeklik tanımı ve örnekleri üzerine merak edilenler.

Gerçeklik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Felsefede Gerçeklik Tanımı Ve Örnekleri...

Gerçeklik özellikle varoluşun en önemli yapıları içerisinde yer almaktadır. Felsefi yönden önemli bir yanı olması ile beraber aynı zamanda günlük yaşamda da çok fazla kullanılır. Bu sebepten dolayı TDK üzerinden anlamının tam olarak ne olduğu merak edilmektedir.

Gerçeklik Nedir, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Gerçeklik farklı biçimlerde ele alınmakta ve ifade edilmektedir. Özellikle Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman sözlük anlamı noktasında birçok karşılığı olduğunu söylemek gerekir.

- Gerçek olan
- Var olan şeylerin tümü
- Hakikat
- Realite

Genel olarak yukarıda verilen kelimelerde olduğu gibi ele alınmakta ve ifade edilmektedir. Özellikle günlük yaşamda gerçek olan bir durum ya da var olan her şey olarak daha çok öne çıkar. Tabii bununla birlikte felsefi açıdan da önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek gerekmektedir.

Felsefede Gerçeklik Tanımı ve Örnekleri

Gerçeklik kelimesi özellikle felsefi yönden ele alınmakta ve günümüzde hala incelenmektedir. Bu doğrultuda gerçeklik tanımı felsefi yönden belli bir yapı eşliğinde ele alınmaktadır. Kelime bazında bilinçten bağımsız olarak fiziksel ve nesnel var olmak anlamı öne çıkar.

Örneğin koltuk ya da bilgisayar bir gerçeklik olarak ifade edilmektedir. Ancak felsefe bu şekildeki yalın ve tekil gerçekliği değil, genel gerçekliği aramaktadır. Örnek olarak hiçliğin ve onun fiziksel bir obje veya süreçlere sahip konseptler üzerinden uyuşmasının biçimsel bir mefhumudur. Aynı zamanda yaşamı temel almak suretiyle bir kavrayış olarak da ifade etmek mümkündür.