Sözlük Hakkaniyet Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Hakkaniyetli Kime Denir?

Hakkaniyet Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Hakkaniyetli Kime Denir?

03.08.2021 - 03:46 | Son Güncellenme:

Pek çok kelime gibi hakkaniyet de dilimizde sıklıkla kullanılır. Ancak çoğu zaman bu kelimenin anlamı bilinmez. Bu nedenle hakkaniyet kelimesinin anlamı ile ilgili çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Hakkaniyet nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Hakkaniyetli kime denir detayları ile derledik.

Hakkaniyet Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Hakkaniyetli Kime Denir

Hakkaniyet günlük yaşamda kullanılan bir kelimedir. Televizyonda, internette, kitaplarda ya da biri ile sohbet ederken bu kelimeye rastlayabilirsiniz. Çoğunlukla hakkaniyet kelimesinin anlamı merak edilmekte ve bu kelime ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır.

Hakkaniyet Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Hakkaniyet kelimesi Arapçadan Türkçeye geçmiş olan kelimeler arasında yer almaktadır. Oldukça eski zamanlardan beri dilimizde olan bu kelime günümüzde de sık sık kullanılmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre hakkaniyet kelimesi doğru yolda olan, hak ve adalete uygun olma şeklinde ifade edilebilir. Hakkaniyet kelimesinin eş anlamlısı ise nasfet şeklindedir.

Hakkaniyetli Kime Denir?

Hak ve adalete uygun bir şekilde davranan kimselere hakkaniyetli denmektedir. Bu kelime Hakkaniyet kelimesinden türemiştir. Bu nedenle de sıklıkla cümle içerisinde kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Hakkaniyetli bir insan olduğu için kimseye ayrıcalık tanımazdı.

Öğretmeniz oldukça hakkaniyetli bir insandı.