Sözlük Havi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Havi Cümle İçinde Kullanımı...

Havi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Havi Cümle İçinde Kullanımı...

15.10.2021 - 15:59 | Son Güncellenme:

Dilimize başka dillerden birçok kelime geçmiştir. Dilimize geçen kelimelerin büyük çoğunluğu Arapçadan alınmadır. Havi kelimesi de bunların içinde yer almaktadır. Havi kelimesi günümüzde kullanılmadığı için insanlar anlamlarını bilmemektedir. Havi ne demektir? Havi kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Sizler için havi kelimesinin anlamlarını ve cümle içerisinde kullanımını detayları ile derledik.

Havi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Havi Cümle İçinde Kullanımı...

Havi kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir ve içinde bulunduran anlamı taşımaktadır.

Haberin Devamı

Havi Ne Demek?

Havi kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Arapçada toplamak anlamına gelen havaye kelimesinden ortaya çıkmıştır. Havi kelimesi günümüzde kullanılan bir kelime değildir. Havi kelimesinin anlamı içine alan olarak bilinmektedir. Havi kelimesi içeren veya içinde bulunduran olarak da bilinmektedir. Havi kelimesine örnek olarak muallim Naci’nin Seyr et. Bu şükûfe-i semâvî / Bir mu’cizeyi değil mi hâvî mısraları örnek gösterilebilmektedir.

Havi TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Havi kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında bir anlam çıkmaktadır. Havi kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı içinde bulunduran, kapsayan olarak verilmektedir. Havi kelimesi ile ilgili birleşik fiiller, atasözleri veya deyimler olarak havi olmak cümlesi verilmiştir.