Sözlük Hedef Ne Demek? Hedef Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Hedef Ne Demek? Hedef Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

15.10.2021 - 16:06 | Son Güncellenme:

Günlük yaşamda sıklıkla kullanılan kelimeler arasında bulunan hedef kelimesi çoğunlukla ulaşılması gereken amaç veya nokta olarak bilinmektedir. Hedef kelimesi cümle içinde kullanımına göre nişan alınan yer anlamına da gelen bir kelime olmaktadır. Hedef kelimesinin kullanım alanlarına göre anlamı değişebilmektedir. Hedef ne demektir? Türk Dil kurumuna göre hedef kelimesinin sözlük anlamı nedir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Hedef Ne Demek Hedef Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Hedef kelimesi öğrencilik yaşamında sıklıkla ulaşılmak istenen yer olarak kullanılmaktadır. Günlük hayatta ise iş yaşamında da hedef kelimesi oldukça yaygın olarak kullanılır. 

Haberin Devamı

Hedef Ne Demektir? 

Hedef kelimesi kullanıldığı cümleye göre anlamı değişebilen bir kelime olmasının yanında genel olarak ulaşılmak istenen amaç anlamına gelmektedir. Diğer bir anlamı ise avcılıkta isabet edilmesi istenen nokta olarak kullanılmaktadır. 

Türk Dil Kurumuna Göre Hedef Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir? 

Türk Dil kurumuna göre hedef kelimesinin sözlük anlamı ulaşılmak istenen yer amaç anlamına gelmektedir. Diğer bir anlamı ise nişan alınan şey anlamına gelmektedir. Hedef kelimesi soyut olarak bir kavramı tanımlamakta kullanıldığı gibi somut bir cismi de işaret eden bir kelimedir.