Sözlük Irsi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Irsi Hastalıklar Nelerdir?

Irsi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Irsi Hastalıklar Nelerdir?

23.10.2021 - 03:44 | Son Güncellenme:

Günümüzde pek çok kullanılan kelime farklı anlamlarıyla ön plana çıkabiliyor. Anlam yönüyle araştırılan ırsi kelimesinin neyi ifade ettiği kişilerce merak ediliyor. Sözlüklerden yardım alan bireyler, ırsi kelimesiyle alakalı bilgilere sahip olmak istiyor. Irsi hastalıklar hakkında da bilgi sahibi olmak isteyen bireyler bulunuyor. Irsi ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Irsi hastalıklar nelerdir tüm detayları ile derledik.

Irsi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Irsi Hastalıklar Nelerdir

Türkçe dilinin önemli kelimelerinden biri de ırsi kelimesidir. Irsi kelimesinin TDK'da yer alan anlamları, soydan geçmedir. Soydan geçme veya soydan kalma anlamlarıyla kullanılan bir kelimedir.

Irsi Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Her kelime türünün anlamları bakımından sözlüklerde bilgileri bulunuyor. Sözlükler kelimelerin doğru anlamlarını paylaşan kitaplardır. Sözlüklere sahip olan her birey, ırsi kelimesinin anlamını kısa sürede öğrenebiliyor. Irsi kelimesi TDK'da daha çok araştırılan bir kelimedir. TDK'ya göre, soydan kalma anlamına sahiptir.

Irsi Hastalıklar Nelerdir?

Irsi hastalıkların neler olduğu pek çöok bireyin araştırdığı bilgidir. Irsi hastalıklar öncelikle soydan soya geçen hastalıklardır. Epilepsi, alzheimer ve kistik fibroz ırsi hastalıklar arasında yer alıyor.