Sözlük Jerusalem Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Jerusalem Nereye Denir?

Jerusalem Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Jerusalem Nereye Denir?

20.10.2021 - 15:10 | Son Güncellenme:

Jerusalem, Kudüs demektir. ‘Uru’ ile ‘Shalem’ sözcüklerinin birleşmesinden türemiştir. Genel anlamı isimdir. ‘Shalem’in kurucusu’ anlamı taşımaktadır. Kudüs Türkçe sözlükte Endonezce olarak yer alıyor. Türkçe anlamı Kudüs olarak yer almaktadır. Kudüs(Jerusalem) üç din için kutsal bir yer olarak kabul edilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Jerusalem Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Jerusalem Nereye Denir

 İsim olarak bilinen Jerusalem, ‘Uru’-‘’Shalem’ birleşimi olarak da ‘Shalem’in kurucusu’ manası da taşımaktadır. Jerusalem, geniş anlamlı sözcüklerden biri olarak bilinmektedir. Kudüs meşesi, yapışan kaz ayağı, nezle otu, Halep çamı olarak bilindiği gibi, Jarusalem report adlı bir aylık gazetenin de adıdır.

Haberin Devamı

 Jarusalem Ne Demektir?

 Jarusalem; Kudüs demektir. Kudüs; İsrail’in başkentidir. Kudüs ya da Yeruşalayim olarak tanınmaktadır. Akdeniz’le Lut gölü arasında bulunan Yehuda dağları platosu ve Orta Doğu’nun Kenan bölgesinde kurulmuş olan bir eski şehir olarak bilinmektedir. Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam dinleri için kutsal sayılmaktadır. İsrail ise Kudüs’ü başkent olarak ilan etmiştir.

 TDK Anlamı Nedir? Jerusalem Nereye Denir?

 Jerusalem TDK kayıtlarında; Kudüs olarak geçmektedir. İsim olarak tanımlanmakta ve Endonezce; ‘Kudüs’ olarak görülmektedir. Ayrıca Jerusalem; İbranice “Yerushalayim” olarak tanımlanmaktadır.

 Kudüs’ün kurtuluşunu kutlayan İsrail’in bayram günü (Kudüs günü) olarak da kullanılan bir isimdir.