Sözlük Kaşağı Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Kaşağı Ne İşe Yarar?

Kaşağı Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Kaşağı Ne İşe Yarar?

09.08.2021 - 15:23 | Son Güncellenme:

Türkçe dili kelime bakımından oldukça zengin olan dillerden biridir. Kelime sayısı olarak da oldukça sayısı fazla olan Türkçe dili öğrenilmesi bir o kadar kolay iken bir o kadar da zor olan bir dildir. Kelimeler farklı anlamlar taşıyabileceği gibi aynı anlamlara da sahip olabilir. Bunlardan biri de kaşağı kelimesidir. Kaşağı kelimesinin anlamı nedir? Kaşağı kelimesi ne anlama gelmektedir? Kaşağı nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Kaşağı ne işe yarar tüm detayları ile derledik.

Kaşağı Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Kaşağı Ne İşe Yarar

Kaşağı, at kılından yapılan bir malzeme veya tırtıklı bir araçtır.

Haberin Devamı

Kaşağı Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kaşağı kelimesinin TDK sözlük anlamı atların kıllarını temizlemek amacıyla saçtan yapılmış dişli araçtır. Diğer bir anlamı ise insanların kendi sırtlarını kaşıyabilmeleri için yapılmış uzun ve tırtıklı bir araçtır.

Kaşağı Ne İşe Yarar? 

Kaşağının iki farklı kullanım alanı vardır. Kullanım alanlarından biri atlardır. Atlar için üretilen kaşağılar atların kıllarını temizlemek amacı ile kullanılır. Kaşağının diğer kullanıldığı alan ise insanların sırtıdır. İnsanların sırtının kaşınması tek başına zor olan bir eylemdir. Kaşağı sayesinde insanlar kendi sırtlarını kaşıyabilmektedir. Kaşağılar el şeklinde olup uzun saplıdır ve insanların kendi sırtlarını kaşımasında yardımcı olur.